Deputatul Dănuţ Bica, apel la parlamentarii de Argeş: front comun pentru autostrada Piteşti-Sibiu

Date:

Share post:

Deputatul PNL de Argeş, Dănuţ Bica, consideră că eşecul demarării lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu e una din multele bile negre ale actualei guvernări şi crede că situaţia nu mai poate fi tolerată.

Ca atare, dl Bica le propune tuturor parlamentarilor de Argeş (foarte discreţi pe marginea acestui subiect, altminteri) să facă front comun în a cere Guvernului Dăncilă accelerarea demarării lucrărilor.

„De când am devenit deputat, m-am preocupat constant de urgentarea realizării proiectului autostrăzii Piteşti-Sibiu. Ca argeşean, cunosc foarte bine câte prejudicii provoacă mediului economic din judeţul meu şi din tot Sudul României absenţa acestei autostrăzi şi cât de mari sunt costurile şi timpul pierdut atunci când, zilnic, mii de autovehicule sunt nevoite să traverseze Carpaţii pe vechiul drum naţional, care este unul dintre cele mai periculoase din ţară.

M-am adresat în mod repetat, prin întrebări şi interpelări, declaraţii politice şi comunicate de presă, miniştrilor cu responsabilităţi în domeniu, solicitându-le să adopte măsuri urgente pentru demararea investiţiei. De fiecare dată am primit răspunsuri diplomatice, pline de asigurări şi promisiuni frumoase.

În realitate, nu s-a înfăptuit practic nimic în aceşti aproape doi ani. Toate promisiunile s-au dovedit a fi doar minciuni împachetate atrăgător. Nu a contat cine a fost ministru, minciunile au fost constant aceleaşi.

Din această cauză, am decis să fac din finalizarea cât mai rapidă a autostrăzii Piteşti-Sibiu un proiect prioritar pentru activitatea mea de deputat. Totodată, adresez un apel către ceilalţi senatori şi deputaţi argeşeni solicitându-le să treacă peste eventualele obligaţii de partid şi să pună umărul la începerea de urgenţă a lucrărilor la acest obiectiv crucial de infrastructură rutieră, a cărui realizare reprezintă o datorie politică de onoare pentru toţi parlamentarii români”, arată dl Bica, într-un comunicat de presă.

Ce s-a făcut până acum la autostrada Piteşti-Sibiu? 

Tot deputatul Bica a făcut şi o succintă trecere în revistă a bâlbelor guvernamentale privitor la demararea lucrărilor la această autostradă:

„Ceea ce s-a făcut în cei doi ani de…guvernare PSD-ALDE este greu de acceptat.

Loturile 1 şi 5 ale autostrăzii Piteşti-Sibiu au fost scoase la licitaţie cu încălcarea flagrantă a legii, existând riscul de a nu se putea primi finanţarea nerambursabilă pentru realizarea lor.

Pentru loturile 2, 3 şi 4 trebuie refăcute toate studiile de fezabilitate, acordurile de mediu şi celelalte documentaţii necesare, pentru că cele vechi încalcă exigenţele impuse de Comisia Europeană.

Eliberarea noilor acorduri de mediu nu se va putea finaliza decât cel mai devreme anul viitor.

Acestor doi ani pierduţi li se vor adăuga încă unul sau doi, necesari pentru elaborarea unor noi studii de fezabilitate, care implică alte licitaţii şi alte termene de realizare.

Ulterior, proiectul, care nu a fost încă întocmit, va fi transmis la Bruxelles pentru evaluare, activitate care ar putea să mai dureze un an.

Vor urma apoi licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor de execuţie, care pot dura 5-6 luni, şi execuţia propriu zisă, care se va întinde pe încă 36-48 de luni.

Aşadar, din cauza faptului că Guvernul PSD-ALDE a făcut praf acest proiect, procedurile vor fi luate de la capăt, iar românii vor trebui să mai aştepte încă 8-9 ani până când vor putea utiliza autostrada Piteşti-Sibiu.

De altfel, doamna Corina Creţu, comisarul European pentru Dezvoltare Regională, a solicitat în mod repetat Guvernului să trimită cât mai repede proiecte mature la Bruxelles, care să îndeplinească condiţiile necesare pentru finanţate”. scrie dl Bica, într-un comunicat de presă.

sursa foto: Asociaţia Pro Infrastructură

 

 

 

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...

Maşină răsturnată la Priboieni

Pompierii argeşeni au fost solicitaţi, în această seară, să...

(VIDEO) Accident grav la Drăganu. O persoană a murit, alte trei în stare gravă

În urmă cu puţin timp, un grav accident rutier...

Totul despre turneele de sloturi online

Sloturile sunt una dintre principalele opțiuni de divertisment din...

Ce vor suporterii lui FC Argeş de la conducerea clubului

La recenta întâlnire dintre conducerea clubului FC Argeş cu...