Deputatul ALDE de Argeş, Andrei Gerea (foto), a declarat azi că Uniunea Salvaţi România ar fi „un partid al noii Securităţi”, care încearcă în zadar să intre în familia europeană numită Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (care are tot sigla ALDE).

Conflictul ALDE România-USR a căpătat noi valenţe după ce liderul familiei europene ALDE, belgianul Guy Verhofstadt, a avertizat, alaltăieri, partidul lui Tăriceanu că, dacă alianţa de la Putere din România, din care face parte, nu respectă recomandările Comisiei de la Veneţia privind statul de drept, atunci nu va avea loc în familia liberală europeană.

Iar acest avertisment al lui Verhofstadt nu este primul venit din partea grupului european ALDE la adresa partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

De notat că partidul Uniunea Salvaţi România a anunţat că îşi doreşte să fie primit în familia europeană ALDE, dar că o decizie de aderare (la ALDE sau la alt grup politic european) va fi luată după alegerile europarlamentare din mai anul acesta.

Dl Gerea are alte explicaţii: „De câteva luni bune USR bate la uşa ALDE Europa, trimite minciuni sfruntate despre activitatea ALDE România. Problema lor este că nimeni nu vrea să fie asociat cu un partid creat artificial de servicii care propagă mesaje antinaţionale…Partidul creat de noua Securitate din România încearcă să acceadă prin metode securiste de denigrare a propriei ţări în grupul liberal ALDE”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here