Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat azi că a început urmărirea penală împotriva deputatului PNL de Timiş Cosmin Şandru, acuzat că ar fi încercat să mituiască un alt parlamentar, pe George Simion, liderul AUR, să nu voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

„La data de 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin (şeful unei firme din Timişoara – n.r.) i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României (George Simion – n.r.), numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 5 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Drept răsplată, liderului AUR i s-ar fi propus ca PNL să numească unii membri AUR în diverse funcţii publice: „Promovăm câţiva oameni unde vrei tu. Nu ştie nimeni. Îi facem membrii PNL de formă şi gata”, i-ar fi spus deputatul „cîţist” lui Simion.

„Au încercat, practic, să ne cumpere… voiau ca parlamentarii AUR să nu fie prezenţi la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare… am anunţat organele competente”, a reacţionat George Simion.

Deputatul liberal urmărit penal are 33 de ani, e inginer de telecomunicaţii de meserie şi e la primul mandat de deputat. A învăţat, însă, repede, cum merg treburile în politica românească. Cosmin Şandru e cunoscut ca un susţinător fervent al lui Florin Cîţu, în disputa pentru şefia PNL pe care a avut-o cu Ludovic Orban, fostul preşedinte.

sursa foto: Facebook/Cosmin Şandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here