Deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu a avut o iniţiativă legislativă originală, care a trecut neobservată din decembrie 2017 încoace: dumnealui a cerut ca avizul psihologic să fie obligatoriu, prin lege, pentru toţi candidaţii la alegerile parlamentare.

„Considerăm necesar ca și parlamentarii, care obțin mandatul din partea cetățenilor să aibă acest aviz, așa cum este necesar pentru angajați, fie bugetari, fie din companiile private…

Pentru exercitarea corectă a mandatului, deputații și senatorii au obligația menținerii unui dialog permanent cu cetățenii pe probleme care îi interesează, cu instituțiile abilitate, să elaboreze legi și alte acte, și pentru toate aceste motive, deputații și senatorii trebuie să fie apți şi din punct de vedere psihologic”, a arătat deputatul Popescu, în expunerea de motive.

În practică, şofer sau administrator de bloc nu poţi fi fără aviz psihologic. Parlamentar, însă, se poate fără oprelişti.

Senatul a respins, recent, aproape în unanimitate propunerea legislativă a deputatului PNL, dar votul final îl va da Camera Deputaţilor, care e for decizional în acest caz.

Având în vedere ce fel de inşi populează Parlamentul României, e de aşteptat ca şi deputaţii să respingă această propunere legislativă.

sursa foto: Camera Deputaţilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here