Exact ca la precedentele alegeri prezidenţiale, românilor aflaţi în afara hotarelor ţării le-a fost greu, extrem de greu sau chiar imposibil să îşi exercite dreptul de a vota, garantat, totuşi, de Constituţie, la alegerile europarlamentare de azi.

Deşi până şi copiii de generală ştiu unde se află cele mai mari comunităţi de români din străinătate (Spania, Italia, Anglia, Germania, Canada şi SUA), Ministerul de Externe n-a făcut absolut nimic pentru a le crea compatrioţilor aflaţi în bejenie condiţii de a vota.

Astfel, de-a lungul şi de-a latul Europei, românii au aşteptat între două şi şapte ore pentru a putea vota. Mulţi au renunţat.

Au fost semnalate cozi de kilometri în faţa secţiilor de votare din mai multe oraşe europene, respectiv cozi întinse pe două sau chiar trei străzi distanţă faţă de sediile secţiilor respective.

Exact cum s-a întâmplat la precedentele alegeri prezidenţiale, atunci când PSD s-a dat de ceasul morţii ca nu cumva românii din străinătate să poată vota.

Nimic nu s-a schimbat. Nici măcar ministrul de Externe, acelaşi sinistru ramolit pe nume Teodor Meleşcanu.

Redăm mai jos oraşele în care am aflat că românii au stat la cozi peste două ore pentru a putea vota: Varşovia, Stockholm, Graz, Copenhaga, Stuttgart, Munchen, Paris, Londra, Berlin, Roma, Florenţa, Palermo, Monza, Goteborg…şi câte vor mai fi fiind,

Românii din Varşovia au aşteptat cu orele ca să poată vota

Reamintim că președintele Biroului Electoral Central (BEC) pentru Secțiile de Vot din Străinătate (BESVS), magistratul Florentina Vasilățeanu, a cerut Biroului Electoral central prelungirea programului de votare, în urma mai multor solicitări în acest sens.

De asemenea, și conducerile PNL, PMP și alianţei USR-PLUS au cerut BEC prelungirea procesului de votare de la 21 până la 23.

Teodor Meleşcanu, ramolitul nostru ministru de Externe, ar trebui sî ânfunde puşcăria pentru batjocura la care a supus sute de mii de compatrioţi

BEC a refuzat, însă, să prelungească programul secţiilor de votare. Mii de români vor fi, astfel, în imposibilitate de a-şi exercita dreptul garantat de Constituţie, de a vota.

PNL a anunțat, în această seară, că va depune plângere penală împotriva ministrului de externe, Teodor Meleșcanu, pentru că nu a suplimentat numărul de secții de votare din străinătate.

În imaginea de sus, cozi de kilometri cu românii aşteptând să voteze la Munchen.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here