Declin demografic sever în judeţul Argeş: locul 5 pe ţară la acest capitol

Date:

Share post:

Dacă în 1990, populaţia judeţului Argeş avea un spor natural de 1.711 persoane, anul trecut am ajuns în topul scăderii demografice.

Potrivit datelor colectate de ziarul Ring de la oficiile de stare civilă din toate judeţele din ţară, judeţul Argeş ocupă locul 5 în clasamentul declinului demografic.

Concret, în anul 1990, Argeşul a înregistrat un spor demografic (naşteri minus decese) de 1.711 persoane. Eram atunci al 15-lea judeţ din acest punct de vedere.

La 32 de ani distanţă de la schimbarea de regim, la noi în judeţ s-au înregistrat cu 3.821 mai multe decese decât naşteri. Ceea ce reprezintă un declin demografic sever, nemaiîntâlnit în vremuri de pace.

Situaţia e, în linii mari, aceeaşi la nivelul întregii ţări. În 1990 doar patru judeţe înregistrau mai multe decese decât naşteri. Anul trecut niciun judeţ din ţară nu a înregistrat spor demografic. Practic, din acest punct de vedere, întreaga ţară e în declin. Iar Argeşul e pe loc fruntaş.

O analiză in extenso pe tema declinului demografic al României, realizată de colegii de la ziarul Ring, puteţi citi aici.

sursa foto: reţeaua medicală Regina Maria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş l-a legitimat pe Andrei Şerban, ultima dată la Chindia Târgovişte

FC Argeş a anunţat azi oficial legitimarea lui Andrei...