Declaraţia conducerii Parlamentului European cu privire la situaţia din Ucraina

Date:

Share post:

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, împreună cu liderii grupurilor politice reprezentate în legislativul european, au adoptat o declarație privind atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei.

Reproducem aici integral textul declaraţiei, aşa cum ni l-a transmis biroul de presă al Parlamentului European.

„Conferința președinților Parlamentului European a fost convocată de președinta Roberta Metsola (foto) în această dimineață pentru a discuta răspunsul la invazia Rusiei în Ucraina.

A avut loc un schimb de opinii cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

Conferința președinților a condamnat în termenii cei mai fermi atacul Rusiei asupra Ucrainei. Ucraina este o națiune independentă și suverană, iar integritatea sa teritorială nu este negociabilă. Invazia este nejustificată și ilegală.

Aceasta reprezintă o amenințare la adresa stabilității europene și regionale, precum și la adresa ordinii mondiale bazate pe norme. Atacul vizează modelul nostru de societate democratică. Nu poate rămâne fără răspuns.

Rămânem fermi în unitatea noastră, în hotărârea noastră și în răspunsul nostru la agresiunea neprovocată a Rusiei. Parlamentul European sprijină un răspuns european și internațional fără precedent, inclusiv sancțiuni noi și severe care să garanteze că Kremlinul va fi tras la răspundere pentru acțiunile sale.

Conferința președinților și-a exprimat solidaritatea deplină și sprijinul față de Ucraina și poporul său.

Am convenit să organizăm o dezbatere extraordinară în plen marți, 1 martie 2022″, a informat biroul de presă al legislativului european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular