Naţionala olimpică a României, condusă de selecţionerul Mirel Rădoi, a debutat azi după-amiază la Olimpiada de la Tokyo având în faţă, ca adversară, naţionala statului Honduras.

Meciul a început echilibrat, însă, primii care au avut ocazia de a marca au fost hondurienii: portarul Aioani a respins cu dificultate un şut deviat, care l-a prins un pic pe „contre-pied”. Prima noastră ocazie de gol a venit prin minutul 30, când şutul lui Ganea, de la marginea careului, a fost deviat alături. De cealaltă parte, echipa central-americană a fost mai prezentă la poarta noastră, dar şi ei i-a lipsit precizia la finalizare. Hondurasul putea marca pe finalul reprizei, la o gafă de începător a căpitanului nostru, Marius Marin, dar am scăpat, cumva, cu faţa curată.

Raţiu a avut imediat o incursiune în flancul drept, a intrat în careu, dar a şutat de la vreo 14 metri un pic alături de poartă. A fost prima noastră ocazie clară de a marca. A doua a însemnat şi deschiderea scorului: un fundaş hondurian a „reuşi” să devieze în propria poartă (foto sus) un corner executat de Ciobanu. Altfel, în prima repriză, jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi nu reuşiseră să tragă nici măcar un şut pe spaţiul porţii.

După pauză, hondurienii au încercat să urce mai mult spre poarta lui Aioani, dar apărarea noastră s-a mişcat bine, iar pe contraatac România a avut 2-3 situaţii bune de a marca, în primele 20 de minute de la reluarea partidei. Cea mai clară, ratată de Sefer, al cărui şut a fost apărat greu de portarul advers.

De prin minutul 60 încolo, cei din Honduras au jucat cu fundaşii centrali la linia de centru, jocul mutându-se aproape integral în jumătatea noastră. Tactică un pic riscantă şi sigur nu cea indicată de antrenorul Rădoi. Păcat că în ultimele 15-20 de minute ale meciului ai noştri n-au mai ţinut deloc de minge şi au permis adversarilor să atace cu insistenţă. Reyes a fost aproape de a egala, în minutul 84, dar a tras puţin peste transversală.

Cum, necum, ne-am apărat bine până la final şi am reuşit să câştigăm cu 1-0 un meci dificil, împotriva unei echipe arţăgoase, bătăioase, care şi-a jucat cu ambiţie şansa până la final. S-a speculat mult pe tema faptului că arbitrii meciului au fost din Uruguay, în condiţiile în care antrenorul Hondurasului e tot un uruguayan. Însă, brigada de arbitri şi-a făcut treaba corect, imparţial, nefavorizând cu nimic niciuna dintre echipe.

În celălalt meci al grupei, naţionala Noii Zeelande, căreia nimeni nu-i dădea nicio şansă să scoată vreun punct în competiţie, a învins favorita numărul 1 a grupei, Coreea de Sud, scor 1-0. De menţionat că neozeelandezii au tras un singur şut la poartă tot meciul, dar acela a însemnat golul victoriei.

Atacurile alor noştri au fost cam lipsite de imaginaţie în prima repriză

Următorul meci al naţionalei noastre se va juca peste trei zile, de la ora 14, împotriva Coreei de Sud.

sursa foto: capturi video TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here