Dealul Negru o ia la vale, cu şosea cu tot

Date:

Share post:

Automobiliştii care au circulat ceva mai des pe tronsonul de drum dintre Piteşti şi Râmnicu-Vâlcea ştiu, de ani buni, despre veşnicele probleme cu alunecările de teren din zona popasului de la Deduleşti.

De cel puţin 7-8 ani, oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ca şi instituţia care i-a precedat (CNADNR), cârpesc, în fiecare an, în stil pompieristic, şoseaua.

Niciodată, însă, nu s-a pus, în mod serios, o reabilitare temeinică a zonei. Lucru inacceptabil, dacă ţinem cont de faptul că segmentul de drum în discuţie face parte din al doilea cel mai circulat drum naţional din România.

„Este doar unul din numeroasele puncte (zona popasului de la Deduleşti – n.r.) în care drumul a început să o ia la vale. În orice moment, crăpăturile se pot transforma în surpări extrem de periculoase. Fisurile sunt vechi de luni întregi și se extind în fiecare zi.

Din păcate (i)responsabilii din CNAIR sunt prea ocupați să țină închise autostrăzi „pe care aluneci ca în baie”, să deruleze licitații cu viteza melcului (unele au fost lansate în 2016 și încă sunt nefinalizate) sau să meargă „inopinat” pe șantiere pentru a mima munca.

Ce se va întâmpla cu fisurile de pe DN7? Cel mai probabil, cei din CNAIR vor interveni „în regim de urgență” DUPĂ ce drumul o va lua definitiv la vale! Se pare că doar tragediile și dezastrele îi mai trezesc din amorțeală.

Prevenția și profesionalismul nu există în CNAIR.

Facem un apel la ultimele urme de responsabilitate rămase în Compania Națională Anti-Infrastructură din România ca să se remedieze imediat zonele cu risc ridicat de alunecări”, se arată într-o luare de poziţie publică a Asociaţiei Pro Infrastructură, un ONG foarte implicat în chestiuni de acest gen.

sursa foto: Asociaţia Pro Infrastructură

Vizite13

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...