De Ziua Naţională, start la comenzi pentru Dacia Jogger

Date:

Share post:

„Jogger, noul vehicul de familie al gamei Dacia, poate fi comandat începând cu data de 1 Decembrie în întreaga rețea de agenți autorizați ai mărcii”, a anunţat azi biroul de presă al constructorului de la Mioveni.

„Prezentat în premieră mondială la începutul lunii septembrie la Salonul Internațional al Mobilității de la Munchen, Jogger este disponibil pe piaţa din România în două configurații – cu 5 şi cu 7 locuri – şi în două versiuni de echipare: Essential şi Comfort. Acestora li se adaugă, încă de la lansare, o serie limitată, intitulată „Extreme”, care cuprinde elemente de design specifice.

Jogger dispune de două motorizări: propulsorul cu alimentare mixtă benzină/GPL ECO-G 100 şi noul motor TCe 110 cuplat cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Ambele motoare sunt echipate cu sistemul Start & Stop și sunt conforme normei Euro 6D Full.

Prețurile variază între 13.990 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Essential în configurație cu 5 locuri, echipată cu motorul ECO-G 100 şi 16.950 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort în configurație cu 7 locuri, echipată cu motorul TCe 110.

În ceea ce priveşte Seria Limitată „Extreme”, aceasta afișează prețuri cuprinse între 16.800 Euro (TVA inclus) în cazul variantei cu 5 locuri şi motorizare ECO-G 100 şi 18.000 Euro (TVA inclus) pentru configurația cu 7 locuri şi motorizare TCe110.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km. Primele livrări sunt programate în luna martie 2022″, a mai transmis Dacia.

Maşina e destinată să fie un înlocuitor pentru Dacia Logan MCV, dar şi pentru Dokker şi Lodgy, ultimele două, modele care nu prea au avut cine ştie ce succes pe pieţele tradiţionale ale Daciei.

Dacia Jogger nu e un SUV, nu e nici un break clasic, nici monovolum, în genul Espace, dar are câte ceva din calităţile fiecăruia: are gardă la sol de SUV (20 de cm) şi portbagaj imens, cât al unui monovolum (maximum 1.819 litri). Iar confortul interior promite să fie peste tot ceea ce oferă Dacia până la ora actuală.

Din anul 2023, pe piaţă va fi disponibilă şi o versiune hibridă a Daciei Jogger, denumită oficial Dacia Jogger hibrid 1,8 E-Tech. Echipată cu un motor pe benzină de 1,8 litri, ajutat electric, Dacia Jogger hibrid ar urma să furnizeze 160 CP, informa publicaţia franceză L’Argus, citându-l pe Gilles le Borgne, director de inginerie al grupului Renault.

Jogger ar urma, astfel, să devină primul model hibrid din istoria mărcii Dacia.

sursa foto: Dacia groupe Renault

Vizite8

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...