De Ziua Internaţională a Eliminării Violenţei Împotriva Femeilor, poliţişti argeşeni, în vizită la Şcoala Postliceală Carol Davila

Date:

Share post:

„Ziua de 25 noiembrie a fost desemnată de Adunarea Națiunilor Unite drept Ziua internațională a eliminării violenței împotriva femeilor.

În acest context, polițiștii argeșeni, împreună cu reprezentanții A.N.I.T.P. au desfășurat o activitate informativ-preventivă, în avans, cu viitori asistenți medicali din cadrul Școlii Postliceale ,,CAROL DAVILA” din Pitești”, a informat azi biroul de presă al Poliţiei Argeş.

Pentru a marca semnificația zilei de 25 noiembrie, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Argeș, au desfășurat în avans, în ziua de 24 noiembrie a.c., o activitate de informare și de prevenire a violenței împotriva femeii, la Școala Postliceală ,,Carol Davila” din Pitești.

!Astfel, viitorii asistenți medicali au fost informați cu privire la protecția legislativă a victimelor violenței domestice, modalitățile prin care pot depista dacă un pacient este victimă a violenței domestice, exercitată atât fizic (prin constaterea leziunilor fizice existente pe corpul acesteia), cât și psihic sau emotional (printr-o atentă analiză a comportamentului victimei), precum și obligațiile legale și morale pe care un asistent medical le are cu privire la această infracțiune.

De asemenea, împreună cu reprezentantul A.N.I.T.P.-C.R. Argeș, au fost purtate discuții cu privire la faptul că persoanele ce provin din medii defavorizate sau cele care nu beneficiază de sprijinul familiei, cu precădere femei, pot deveni victime ale traficului de persoane. Astfel, au fost evidențiate, din perspectiva de viitori asistenți medicali, indiciile ce pot semnala o posibilă traficare a pacientului, precum și sunt mijloace morale și legale la care pot apela pentru scoaterea victimei din situația de pericol.

Totodată, în dialogul cu elevii, polițiștii argeșeni au abordat și subiectul discriminării. Astfel, polițiștii au transmis că orice persoană ce se consideră discriminată poate formula o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, instituție abilitată să sancționeze contravențional faptele de discriminare”, a mai informat biroul de presă al Poliţiei Argeş.

Astfel de acţiuni preventive ale Poliţiei sunt extrem de utile, în contextul în care numărul de acte de violenţă comise împotriva femeilor cunoaşte o recrudescenţă îngrijorătoare şi la nivel naţional, şi la nivelul judeţului Argeş.

Anul trecut, la nivel naţional, aproape 2.000 de femei au fost agresate/bătute şi 33 au murit în urma bătăilor încasate, potrivit cifrelor oficiale.

sursa foto: Poliţia Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Din 2024, adio motoare diesel pe Dacia Duster

Începând cu modelele anului 2024, Dacia nu va mai...

CS Mioveni a scos un punct nesperat, la ultima fază a meciului: 1-1 acasă, cu Sepsi

CS Mioveni a jucat azi, cu Sepsi Sfântu-Gheorghe, un...

Avalanşa de la cabana Capra: până la prânz, salvatorii nu ajunseseră încă la turiştii blocaţi (video)

Efectivele impresionante ale forţelor de ordine, plus drumari şi...

O avalanşă puternică a lovit azi noapte cabana Capra, de pe Transfăgărăşan (galerie foto)

O avalanşă puternică a lovit în plin azi noapte...

FC Argeş, punct meritat la Sibiu, cu Hermannstadt: 1-1, gol Garita

FC Argeş a încerca azi, la Sibiu, cu câteva...