De unde vor lua Marcel Ciolacu şi Simona Bucura-Oprescu bani ca să majoreze pensiile cu 40%?

Date:

Share post:

Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, au vestit glorios zilele acestea că pensiile se vor majora, în medie, cu 40%.

Guvernul Ciolacu a adoptat proiectul de lege care prevede creșterea pensiilor cu 40%, în două etape, până la finalul anului viitor. Actul normativ merge la Parlament, în procedură de urgență, pentru dezbatere.

Fostul premier Nicolae Ciucă şi ministrul de Finanţe Marcel Boloş (ambii, PNL) au avut ezitări şi au încercat o timidă împotrivire, pe motiv că bugetul ţării e şi aşa împovărat de cheltuieli scăpate de sub control şi de deficit bugetar excesiv.

Ţara noastră este singura din UE aflată în procedură de deficit excesiv, un mecanism prin care își asumă scăderea deficitului bugetar, după cum scriam în iulie.

PNL susține că impactul bugetar de 55,6 miliarde de lei pentru majorarea pensiilor cu 40%, anunţat de Simona Bucura-Oprescu, este unul uriaș, pe care bugetul ţării nu-l poate susţine.

Ce trebuie remarcat aici e obrăznicia dnei ministru Bucura-Oprescu. „Într-o conferință de presă… fiind întrebată unde se vor găsi banii pentru creșterea pensiilor, a dat un răspuns cât se poate de evaziv: la bugetul asigurărilor sociale și la bugetul de stat. E ca și cum ai spune că ziua este lumină și noaptea întuneric”, nota ieri analistul economic Constantin Rudniţchi, pe site-ul RFI România.

De aristocraţia bugetară nu se atinge nimeni

Inutil să mai spunem că nici vorbă ca Guvernul Ciolacu să ia vreo măsură serioasă de reducere a cheltuielilor imensului aparat bugetar. Şi bugetofag. La fel, nicio vorbă despre eliminarea pensiilor speciale. Dacă s-ar opera tăierile de costuri respective, poate ar fi bani la buget şi pentru majorarea pensiilor românilor de rând.

Altfel, însă, toată această majorare cu 40% a pensiilor pare doar o imensă şpagă electorală, pe care o vom achita cu toţii, mai târziu.

O analiză aplicată a ceea ce vrea să facă Guvernul, cea redactată de Constantin Rudniţchi, puteţi citi aici.

sursa foto: Facebook/Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Flonta și Cioroianu

  Ambii, oaspeți ai Centrului Cultural Pitești, printre simeze...

German corporation Continental/Siemens, deeply involved in the Dieselgate cheating scandal (I)

A technical project manager at Continental has admitted to...

Accident la Davideşti

Şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului şi...

Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Noi lucrări la autostrada Piteşti-Sibiu, lotul 2, dintre Boiţa...

Unde e cea mai ieftină benzină. Situaţia pe judeţe; cum stăm în Argeş

Ziarul Ring a realizat azi o radiografie asupra prețurilor...