Deşi la nivelul judeţului Argeş, de cel puţin 3-4 săptămâni încoace, numărul de infectări zilnice cu coronavirus este sensibil sub media naţională, se înregistrează, totuşi, o creştere în ultimele zile.

Fapt care a determinat reacţia în consecinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de luni că purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Argeș, în toate spațiile publice, începând cu ziua de miercuri, 14 octombrie”, a informat Prefectura, printr-un comunicat de presă.

Potrivit hotărârii citate, „obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani. Hotărârea a fost votată, în unanimitate, de către membrii CJSU, pentru a reduce riscul de transmitere al noului coronavirus.

Vă amintim că în Argeș, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice este în vigoare încă din data de 30 iulie, pentru grupurile de peste două persoane, cu excepția copiilor de până la 5 ani.

De miercuri, toți cei aflați pe raza administrativ-teritorială a județului vor trebui să poarte mască în spațiile publice, cu excepția copiilor sub 5 ani. Cei care nu vor respecta măsura de protecție individuală riscă amenzi în valoare de 500-2500 lei, în baza legii 55/2020″, a mai transmis Prefectura Argeş.

Azi au fost raportate numai 17 cazuri noi de infectare pe raza judeţului, în vreme ce alatăieri şi ieri au fost raportate 49, respectiv 34 de cazuri.

În imagine, prefectul de Argeş, Emanuel Soare (stânga), surprins în timp ce coordona unul dintre multele controale efectuate de autorităţile din Argeş, pentru verificarea măsurilor de protecţie împotriva răspândirii coronavirusului (Covid 19).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here