Uzina Dacia de la Mioveni e obligată ca, începând chiar cu zilele de mâine şi poimâine, să oprească din nou producţia de automobile, din cauza crizei mondiale de semiconductori. În cursul lunii septembrie, vor mai fi alte trei zile în care producţia va fi oprită: lunea şi marţea viitoare (6 şi 7 septembrie), precum şi vinerea viitoare, 10 septembrie.

În luna aprilie a acestui an, uzina de la Mioveni oprise, de asemenea, producţia pentru 7 zile. Măsuri similare, de oprire a producţiei, din acelaşi motiv, a lipsei unor componente electronice, mai fuseseră luate şi în lunile februarie, martie şi iulie.

Ba chiar pe unele pieţe, Dacia a livrat clienţilor săi maşini fără sistemele de navigaţie comandate, clienţii fiind invitaţi ulterior să li se monteze aceste sisteme, pe măsură ce acestea au putut fi livrate de furnizorii de pe orizontală.

„Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri. Avem celule de criză la nivelul direcțiilor de Supply Chain și Achiziții și implementăm toate măsurile adecvate”, a transmis Direcţia de Comunicare a Daciei.

Criza de componente electronice a afectat toţi marii producători auto ai planetei, nu doar grupul Renault. Majoritatea constructorilor au recurs la oprirea temporară a unor capacităţi de producţie din acest motiv. Grupul Renault, spre exemplu, a oprit şi va mai opri producţia la cel puţin trei uzine ale sale, localizate în Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here