Într-o intervenţie avută aseară, la un post de televiziune din Bucureşti, ministrul care asigură interimatul la Sănătate, Attila Cseke (UDMR) a explicat, ceva mai în detaliu, în ce vor consta restricţiile anti-Covid anunţate miercuri de preşedintele Klaus Iohannis şi care ar urma să intre în vigoare de luni.

Astfel, cei care nu deţin un certificat verde Covid (pe acesta îl pot obţine doar cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală), în speţă persoanele nevaccinate, nu vor mai avea acces practic nicăieri, cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor. Certificatul verde Covid urmează să fie obligatoriu pentru accesul în toate instituţiile publice, localuri de orice fel, săli de spectacole, unităţi ale administraţiei publice locale etc, a spus ministrul Attila Cseke (foto).

De asemenea, a mai precizat ministrul Cseke, orice fel de evenimente private, de genul nunţilor, botezurilor, petrecerilor de oricare fel ar fi ele, urmează să fie interzise, chiar şi în ipoteza în care la ele participă doar persoane vaccinate şi indiferent dacă e vorba de evenimente preconizate a se desfăşura în spaţii închise sau deschise.

Azi are loc o şedinţă de Guvern care va stabili precis ce restricţii vor intra în vigoare de luni. Alte amănunte despre certificatul verde Covid puteţi citi accesând link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here