De la 1 septembrie se redeschid restaurantele şi cafenelele

Date:

Share post:

Ieri seară, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre care permite redeschiderea restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor (inclusiv a celor din interiorul hotelurilor şi pensiunilor).

Se pot redeschide restaurantele şi cafenelele doar „în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori”, prevede hotărârea.

Deocamdată, toate judeţele României se încadrează în această limită. În cazul judeţului Argeş, incidenţa la care se referă actul normativ citat e undeva între 0,7 şi 0,8 cazuri la mia de locuitori.

Hotărârea respectivă mai stipulează limitarea la nivel național a programului de funcționare a teraselor între orele 6-24 și creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private la 50, în spațiu închis, respectiv la 100, în spațiu deschis.

Cluburile si discotecile din interiorul clădirilor vor rămâne închise în continuare.

Prevederile de mai sus intră în vigoare începând cu data de 1 septembrie.

De asemenea, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum doi metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular