Mai sunt câteva zile până la Centenarul Marii Uniri, iar statul român a mai pus la cale un nou plan prin care să scoată bani din buzunarele românilor.

Desigur, nu fără beneficii pentru cei din urmă.

Mai nou, pentru a mai pune un bănuţ la buget, Ministerul Finanţelor le propune oamenilor să investească în titluri de stat.

Principalul avantaj al “târgului” pe care-l propun cei de la Ministerul Finanţelor este acela că românii care vor “împrumuta statul” vor primi o dobândă mai mare decât cea pe care o oferă băncile, de exemplu.

Iată cum au gândit cei de „sus”:

Românii pot cumpăra titluri de stat pe o perioadă de doi ani, dobânda de 4,5% pe care o vor primi fiind neimpozabilă.

De exemplu, dacă vor investi 100 de lei într-un astfel de titlu, dobânda pe care românii o vor primi peste doi ani va fi de 9 lei. Desigur, dobânda va creşte odată cu investiţia.

Există, însă, şi un dezavantaj: oamenii nu se pot atinge de banii investiţi decât după doi ani.

Termenul limită pentru a cumpăra astfel de titluri de stat este 14 decembrie, numai persoanele peste 18 ani putând să le achiziţioneze.

În realitate însă, guvernanţii sunt strânşi puţin cu uşa, iar ceva bani la buget nu ar strica, mai ales dacă sunt daţi de bună voie de români, întrucât taxele şi impozitele nu sunt de ajuns pentru a acoperi necesarul.

Mulţi sunt reticenţi în ceea ce priveşte o astfel de investiţie, temându-se că nu-şi vor mai vedea niciodată înapoiaţi banii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here