„Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, fac, marţi dimineaţă, cinci percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale ce produc, importă şi comercializează produse biocide… acţiunea se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor şi comercializarea de produse alterate”, a informat, în această dimineaţă, Poliţia Română.

Poliţiştii bănuiesc că „în cursul anului 2018, ar fi fost fabricate şi vândute către diverse spitale produse biocide utilizate la dezinfecţia suprafeţelor, care însă nu îndeplineau standardele de performanţă în distrugerea bacteriilor”.

„Acest dosar a apărut de la o plângere pe care Ministerul Sănătăţii a făcut-o în 10 ianuarie anul acesta. Anul trecut, inspectorii Direcţiilor de Sănătate Publică au făcut un control tematic… la spitalele din ţară, verificând eficacitatea anumitor biocide (dezinfectanţi – n.r.).

Ca urmare a analizei a unui număr de 15 produse biocide, au fost constatate neconformităţi… la trei produse. În urma retestării acestora, aspectele semnalate iniţial au fost confirmate.

Prin urmare Ministerul Sănătăţii a făcut o plângere legată de aceste produse firmelor care au comercializat aceste produse”, a declarat azi, la un post TV, ministrul Sănătăţii, dna Sorina Pintea.

Dezinfectanţii vin de la o firmă din Ploieşti

Una dintre firmele vizate de percheziţiile de azi este societatea Al Carina SRL din Ploieşti, controlată de omul de afaceri Dan Cruceanu şi de soţia sa Alina, am aflat din surse neoficiale.

Firma respectivă a beneficiat, în ultimii ani, de contracte în valoare de mai multe milioane de lei, cu zeci de unităţi spitaliceşti din ţară.

Potrivit declaraţiilor patronului Dan Cruceanu, oferte acum ceva vreme celor de la news.ro , dezinfectanţii vânduţi de firma sa sunt importaţi din Germania, testaţi acolo şi „nu au niciun fel de probleme de calitate”.

Nu ştim încă dacă dezinfectanţi ineficienţi, diluaţi sau nu, au ajuns şi la spitalele din Argeş. Dar vom afla.

Precedentul Hexi Pharma

În urmă cu vreo doi sau trei ani, firma Hexi Pharma detona o adevărată bombă mediatică, după ce a fost prinsă că vindea spitalelor dezinfectanţi diluaţi, neeficienţi.

Patronul Hexi Pharma s-a sinucis, iar directoarea firmei, Flori Dinu, a fost condamnată la închisoare.

Firma Hexi Pharma a fost închisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here