De ce nu poate interveni NATO în Ucraina? În Serbia a putut

Date:

Share post:

Mulţi dintre românii de bună credinţă, oripilaţi de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, se întreabă, pe bună dreptate, de ce nu face NATO nimic pentru a-i apăra pe cetăţenii ţării agresate. Există precedentul intervenţiei militare a NATO în Serbia, din 1999, intervenţie soldată, finalmente, cu autodeclararea independenţei provinciei sârbe Kosovo.

Adevărul e că NATO nu face nimic pentru a proteja Ucraina de agresiunea rusă, însă, ţările membre NATO (mai puţin Ungaria) fac acest lucru. Inclusiv România. Ucraina a fost ajutată de statele NATO cu bani, cu armament, cu muniţie, cu materiale sanitare şi cu multe altele.

Un răspuns mai amplu şi mai aplicat la întrebarea din titlu a încercat să ofere jurnalistul Răzvan Chiruţă, redactorul-şef al portalului PressHub.ro, într-un interviu cu dr. Luciana Ghica, conferențiar universitar în cadrul Facultății de Științe Politice de la Universitatea din București.

„Precendentul Serbia a fost o greșeală care nu trebuie repetată… avem argumente solide pentru a spune că NATO, la acel moment, a fost instrumentalizat, poate mai mult decât ar fi trebuit, politic”, explică dna Ghica.

Interviul cu conf. univ. dr. Luciana Ghica, precum şi articolul citat, pot fi vizionate/lecturate aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular