Vara, la Piteşti, cel mai la îndemână loc pentru a mai scăpa de văpaie ar fi Pădura Trivale. Numai că, în ultima perioadă, aceasta arată jalnic. Lipsa unor spaţii de joacă  pentru copii este  acută. Copiii îşi întreabă, pe bună dreptate, părinţii: „Ce să facem în pădure, doar să ne plimbăm pe aleea de la Schit la Palatul Copilului şi înapoi?”

Oaza de verdeaţă ar merita exploatată mai cu pricepere. De ce nu s-ar putea face acolo un parc de aventură, cu trasee prin copaci, teren pentru paintball sau airsoft, tir cu arcul, eventual o tiroliană care să-i delecteze şi pe cei mici, dar şi pe cei mai mari? Legendarul loc de ciment aflat lângă podul de lângă Palatul Copiilor se poate transforma uşor într-un teren sintetic de tenis cu piciorul, înconjurat  de câteva băncuţe. Lipsesc, de asemenea toaletele, ceea ce e inadmisibil într-un oraş civilizat, cum vrea Piteştiul să pară.

Drumul care face legătura dinspre Găvana spre platoul din pădure este inundat după fiecare ploaie mai acătării. Urmele de ATV-uri sau poate chiar de tractoare ale hoţilor de lemne se văd la tot pasul. După cum se observă în poza alăturată, până şi folosirea bicicletelor, după ploaie, e aproape un act de curaj.

Păcat! Pădurea Trivale ar merita un alt tratament din parte-ne. Cu un pic de efort, ar putea deveni pentru Piteşti ceea ce e platoul Corneşti pentru Târgu-Mureş sau pădurea Dumbrava pentru Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here