De ce este important să înlocuiești anvelopele la fiecare schimbare de sezon

Date:

Share post:

Anvelopele mașinii tale au rolul de a oferi stabilitate, siguranță și confort, iar pentru a avea parte de aceste lucruri, este recomandat să schimbi pneurile de cel puțin două ori pe an. Mai jos, vei găsi o listă cu 3 motive pentru care este bine să înlocuiești anvelopele mașinii tale la fiecare schimbare de sezon.

Iată cele 3 motive pentru care este esențial să înlocuiești anvelopele la fiecare schimbare de sezon!

1. Siguranța în trafic 

Poate cel mai important rol al anvelopelor tale este siguranța pe care ți-o oferă, atât ție, cât și celorlalți participanți la trafic. Trebuie să alegi pneuri potrivite pentru fiecare tip de carosabil, care să reducă distanța de frânare. Astfel, reducându-se distanța de frânare, scade și riscul unui posibil accident.

2. Scăderea consumului mașinii tale

Deși poate părea greu de crezut, anvelopele pot avea un impact major asupra consumului vehiculului tău. Pe lângă tipul de pneuri pe care le folosești, trebuie să ai în vedere că și presiunea în roți este foarte importantă. Pe timp de toamnă și iarnă este recomandată o presiune de 2 bari, iar pe timp de vară una de 2,2 bari.

Vei observa însă că pe timp de iarnă consumul mașinii tale va fi mai ridicat decât de obicei, apărând chiar și o diferență de 1 sau 2 litri la suta de km parcurși. Dacă nu știai de unde apare această diferență, ea este datorată presiunii din anvelope.

3. Gradul de uzură al roților 

Pneurile nepotrivite pentru mașina ta pot duce la defecțiuni majore în cadrul sistemului de frânare, direcție și stabilitate. Din acest motiv este recomandat să apelezi la sfaturile unui reprezentant al unei vulcanizări atunci când vrei să achiziționezi cauciucuri noi.

Cele mai afectate piese ale mașinii tale datorate utilizării pneurilor nepotrivite sunt capetele de bară, rulmenții și jantele. Piese pentru care vei cheltui foarte mult atunci când va trebui să le schimbi. Deci, alege pneuri potrivite pentru mașina ta și pentru fiecare sezon în care vei folosi vehiculul.

Dacă vrei să le schimbi în sezonul rece și nu știi unde le poți găsi pe cele potrivite mașinii tale, descoperă anvelopele de iarnă de pe e-roti.ro. Dacă începi să simți trepidații în volan la frânare, observi că distanța de frânare crește sau mașina alunecă în sensul giratoriu sau pe suprafețe umede, a sosit timpul pentru schimbarea anvelopelor.

În plus, tipul de carosabil pe care vei circula este un factor determinant atunci când vine vorba de schimbarea anvelopelor. Cum imprevizibilul poate apărea la fiecare pas, este recomandat să alegi pneuri potrivite pentru fiecare tip de carosabil, în special pneurile all season, care pot fi folosite pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp sau condiții meteo.

Așadar, schimbă anvelopele mașinii tale la momentul potrivite, deoarece acestea îți vor oferi mereu siguranță, confort și stabilitate. De asemenea, dacă auzi zgomote noi la mașina ta, observi schimbări de orice tip la sistemul de frânare și direcție, este timpul pentru o vizită la mecanic.

sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Flonta și Cioroianu

  Ambii, oaspeți ai Centrului Cultural Pitești, printre simeze...

German corporation Continental/Siemens, deeply involved in the Dieselgate cheating scandal (I)

A technical project manager at Continental has admitted to...

Accident la Davideşti

Şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului şi...

Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Noi lucrări la autostrada Piteşti-Sibiu, lotul 2, dintre Boiţa...

Unde e cea mai ieftină benzină. Situaţia pe judeţe; cum stăm în Argeş

Ziarul Ring a realizat azi o radiografie asupra prețurilor...