E o întrebare legitimă, la care e chemat să răspundă reprezentantul Guvernului în judeţul Argeş, în speţă dl prefect Emilian Dragnea.

Întrebarea din titlu i-a fost adresată dlui Dragnea de către deputatul USR de Argeş Ionuţ Moşteanu, prin intermediul unui document scris, din care cităm:

„Prefectul de Argeș, domnul Emilian Dragnea, amână de două luni emiterea ordinului de încetare a mandatului primarului Piteștiului, Cornel Ionică (foto), după ce acesta a pierdut definitiv procesul cu ANI.

Primarul este incompatibil și nu mai are legitimitate pentru a conduce Primăria.

În numele cetățenilor Piteștiului, îi solicit ferm prefectului emiterea ordinului. Au trecut deja două luni, nu are nici o scuză să mai tragă de timp”.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil pe primarul Ionică, pentru că „în perioada exercitării mandatului 2008-2012, a participat la deliberarea și adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Pitești din data de 24 septembrie 2009 având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Pitești cu societăți comerciale la care ginerele său, este asociat și administrator…prin validarea protocoalelor, societățile comerciale au beneficiat de folosința unor spații puse la dispoziție de Centrul Cultural Piteşti”.

Edilul Piteştiului a atacat în Justiţie decizia ANI, dar a pierdut definitiv recursul, în urmă cu două luni. De atunci, prefectul Dragnea n-a avut timp să emită obligatoriul ordin prin care primarul incompatibil să părăsească funcţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here