Informaţia despre o posibilă vizită la uzina Dacia de la Mioveni, a şefului suprem al grupului Renault, preşedintele-director general Luca de Meo, aveam încă de acum două săptămâni.

Ca orice ziarişti conştiincioşi, am căutat să o verificăm din cel puţin trei surse, cum zic manualele de jurnalism. N-am obţinut, însă, decât două confirmări.

Biroul de presă al Renault de la Boulogne-Billancourt, unde se află cartierul general al grupului, n-a răspuns întrebărilor noastre. Aşa că n-am mai publicat ştirea.

Totuşi, azi putem să informăm, fără teama de a greşi, că boss-ul Renault a fost săptămâna trecută la uzina Dacia de la Mioveni.

Din păcate, neavând la dispoziţie nicio informaţie oficială, putem doar să ne dăm cu presupusul despre scopurile vizitei preşedintelui-director general Luca de Meo.

În primul rând, credem că pentru viitorul mărcii Dacia, vizita succesorului lui Carlos Ghosn e un semnal foarte bun. După o astfel de vizită, nu mai are nimeni motive să se teamă de o eventuală închidere a uzinei de la Mioveni.

Dimpotrivă, poate fi în discuţie o dezvoltare/diversificare a producţiei de maşini la Dacia, ţinând cont de faptul că apariţia primelor modele Dacia hibride şi/sau electrice e o chestiune presantă; altminteri, se pierd pieţe foarte importante din Vest.

Despre aceste lucruri am informat chiar acum câteva zile:

E posibil, de asemenea, cum remarcam în articolul al cărui link îl aveţi mai sus, ca vizita dlui de Meo să aibă legătură cu faptul că anul acesta se împlineşte un deceniu de când pe şoselele ţării şi ale lumii şi-a făcut apariţia SUV-ul Duster, cel mai mare succes comercial din istoria mărcii româneşti.

Foarte probabil, Dusterul anului 2021 va primi şi o motorizare hibridă, lucru care n-ar strica deloc, după 10 ani în care a dus în spate greul vânzărilor grupului Renault.

Una peste alta, oricare vor fi fiind explicaţiile complete ale vizitei la Mioveni a şefului suprem al grupului Renault, pentru Dacia (şi deci pentru judeţul Argeş) consecinţele nu pot fi decât benefice.

Nota redacţiei – Cunoscător al fenomenului auto şi a tot ce înseamnă Dacia de un cu totul alt calibru decât noi, jurnalistul şi scriitorul Nicolae Badiu are şi domnia-sa cunoştinţă despre vizita la Mioveni a lui Luca de Meo.

Aşteptăm şi noi dezvăluirile dumnealui pe această temă.

sursa foto: La Vanguardia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here