Am informat azi că şefa Spitalului Judeţean din Piteşti, jurista Adriana Molfea, a fost schimbată din funcţie, în locul ei fiind numit medicul stomatolog Tiberiu Irimia.

Reproducem mai jos motivaţia schimbării dnei Molfea, aşa cum a prezentat-o prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare.

„În ultima perioadă, aproximativ jumătate dintre cazurile confirmate cu noul coronavirus de la nivelul județului Argeș au apărut în rândul personalului medical și al pacienților din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung și al Spitalului Județean de Urgență Argeș.

Apariția unui număr mare de cazuri în aceste spitale are la bază o serie de probleme ce țin de managementul defectuos al acestor unități. Cadrele medicale nu cunosc sau nu respectă procedurile, nu poartă echipamentele de protecție corespunzătoare.

Cazul medicului și al asistentelor care s-au prezentat la spital cu simptome specifice COVID 19 este reprezentativ în acest sens. Managerul spitalului nu a comunicat, nu a asigurat respectarea procedurilor la nivelul spitalului, nu a luat măsurile ce se impuneau într-o astfel de situație.

S-a optat pentru schimbarea managerului pentru a se putea implementa măsurile necesare pentru stoparea răspândirii focarului, pentru a aduce experiența managementului medical privat pentru rezolvarea problemelor de la SJU.

Așa cum managementul de tip militar este o opțiune viabilă pentru Direcția de Sănătate Publică Argeș, dl. dr. Tiberiu Irimia, cu o experiență managerială îndelungată prin crearea și conducerea unui centru medical privat, obișnuit cu mediul concurențial, bazat pe obiective și indicatori de performanță, este soluția pentru redresarea SJU, eliminarea focarelor și reorganizarea activităților spitalului pentru a se putea oferi servicii medicale de urgență, de calitate, tuturor argeșenilor”, a informat Prefectura Argeş.

sursa foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here