De ce a fost condamnată pupila Ema Pendiuc la cinci ani de puşcărie

Date:

Share post:

După cum am anunţat în cursul dimineţii de azi, printre condamnaţii la ani grei de închisoare, în dosarul Publitrans, alături de fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, se află şi una dintre cele două fiice ale acestuia, Emanuela „Ema” Pendiuc, jurnalistă la televiziunea publică.

Aceasta din urmă a fost găsită vinovată de judecătorii Tribunalului Bucureşti de complicitate la luare de mită şi complicitate la comiterea infracţiunii de spălare de bani.

Redăm mai jos un fragment din actul de trimitere în judecată a Emanuelei Pendiuc, aşa cum a fost redactat el de către procurorii DNA.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu (de îndeplinire / neîndeplinire / urgentarea îndeplinirii unui act, respectiv îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri), primarul Pendiuc Tudor a primit, la data de 18.02.2008, pentru fiica sa, inculpata Pendiuc Emanuela-Elena, de la inculpatul Vișoiu Valentin, un apartament în municipiul București – Ansamblul Rezidențial Quadra Place, în valoare de 130.900 euro (echivalentul a 475.812.18 lei), în schimbul favorizării asocierii S.C. CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A. în procedura de atribuire a contractului de asociere în participațiune (e vorba de cele 80 de autobuze pentru Publitrans 2000 SA – n.r.), respectiv acordarea efectivă, executarea și ulterior prelungirea acestuia.

Ansamblul rezidenţial Quadra Place e situat în sectorul 6 al Capitalei, aproape de Universitatea Politehnică şi de complexul studenţesc Regie

Pentru a disimula primirea, de către inculpatul Pendiuc Tudor, tatăl său, a unui apartament și pentru a crea aparența că respectivul imobil intră în mod legal în proprietatea ei, la data de 26.11.2007, inculpata Pendiuc Emanuela-Elena a încheiat un antecontract, iar la data de 18.02.2008, a încheiat contractul de vânzare – cu SC Conarg Real Estate S.R.L. și ulterior a acceptat eliberarea a două chitanțe, în sumă de 110.000 lei și în sumă de 365.112,18 lei de către Conarg Real Estate S.R.L., fără a remite sumele de bani societății anterior amintite.

Pentru a crea aparența că apartamentul a fost plătit și că nu reprezintă un folos nejustificat, inculpatul Vișoiu Valentin, în calitate de persoană cu putere de decizie în cadrul SC Conarg Real Estate S.R.L., a acceptat încheierea unui contract de vânzare-cumpărare în care să se menționeze, în mod nereal, că a fost încasată integral contravaloarea”.

Altfel spus, Ema Pendiuc a primit un apartament în Bucureşti, în valoare de aproape o jumătate de milion de lei, de la firma Cornarg, fără să fi plătit un sfanţ. Un fel de şpagă prin ricoşeu, s-ar putea spune.

Menţionăm că sentinţa de azi, prin care Emanuela „Ema” Pendiuc a fost condamnată la cinci ani de închisoare (alături de tatăl său şi de alţi inculpaţi), nu este definitivă.

Conform legii, toţi cei condamnaţi azi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, până când Justiţia se va fi pronunţat definitiv.

sursa foto: Facebook, conarg.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Muzică și poezie, la Filarmonica Pitești

Vineri, 12 august, de la ora 19, în Sala...

Camion plin cu lemne, confiscat de către jandarmii argeşeni

Ieri, jandarmii montani de la Arefu au confiscat un...

Victor Predescu din Rociu-temerarul care a ajuns pe Everest

La o vârstă la care alţii stau şi îşi...

Crimă şocantă descoperită la Bascov. Bărbat cu probleme psihice care a ucis 5 membri ai familiei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au...

Video: Percheziţie pentru identificarea unei arme

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase...

Campionat internațional de volei la Mioveni

Sala Sporturilor din Mioveni găzduiește, de miercuri, 10 august,...

Accident între un autoturism şi un autocamion la Morăreşti. Cinci victime transportate la spital

Aseară, în jurul orei 19.27, pompierii argeşeni împreună cu...

Balkanik Festival la Grădina Uranus din Bucureşti

Balkanik - World Music Festival, eveniment recunoscut pentru atmosfera...