Majoritatea românilor a observat că, de câteva săptămâni încoace, maşinile folosite de Poliţia Română au alte semne de identitate vizuală.

Au fost „colantate” (ce invenţie lexicală barbară!) în culorile galben fosforescent şi albastru şi nu mai seamănă deloc cu felul în care ştiam că e vopsită (sau „colantată”) o maşină de Poliţie.

O lămurire aduce un comunicat de presă al Ministerului de Interne, din care cităm aici:

„Autospecialele noi de Poliţie au fost recolantate în albastru şi galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a asigura vizibilitatea şi pe timp de ceaţă, autocolantele fiind de calitate foarte ridicată…  noua colantare nu a presupus costuri în plus pentru Poliţia Română, fiind inclusă în preţul de achiziţie al autospecialei…

… Totodată, acest demers a fost necesar pentru ca cetăţenii să poată diferenţia autovehiculele Poliţiei Române de cele ale Poliţiei Locale”.

Cu ce-o fi deranjat tricolorul de pe portiere şi capotă?

Deci una dintre explicaţii este că noua identitate vizuală a maşinilor de Poliţie a fost necesară pentru a elimina confuzia dintre Poliţia-poliţie şi paznicii de la Poliţia Locală.

Comunicatul MAI vorbeşte, de asemenea, de faptul că şi în alte state europene maşinile de Poliţie au aceleaşi culori, galben fosforescent şi albastru.

Surprinde, totuşi, absenţa tricolorului românesc de pe maşinile de Poliţie nou „colantate”. Există destui români care cred că tricolorul trebuia să-şi găsească loc pe noile maşini de Poliţie.

Pe modelele mai vechi, de dinainte de „colantare”, tricolorul se regăsea pe portiere şi pe capotă.

sursa foto: Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here