Municipalitatea piteşteană a anunţat azi, oficial, încheierea lucrărilor la piaţa din faţa Primăriei, după îndelungi tărăgănări.

Investiţia, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro (puţin peste 14 milioane de lei), a fost recepţionată azi, la ora 10, de un alai de oficialităţi, şefi de fel de fel de instituţii etc. Au lipsit doar panglicile şi foarfecele, uzuale în astfel de situaţii festiviste.

„Proiectul, început acum un an, a presupus refacerea zonei pietonale prin montarea de pavaj ornamental din dale de granit 25-25 cm, lucrările incluzând strat de șapă semi-umedă de înaltă rezistență pentru granit, dale din beton de ciment, strat din piatră spartă, strat din balast, nisip anticapilar cu grosimea de 5 cm.

Suprafața totală a intervenției este de 11.550 mp, din care bordură granit 1165 metri liniari, spațiu verde 3038,7 mp, granit 7019,4 mp, pavele 620 mp, piatră recompusă 872,2 mp, bordură granit 1165 ml, glaf granit bănci și parapeți beton 278,3 ml.

Cică spaţiile verzi ar fi fost mărite cu câţiva metri pătraţi. Insesizabil, între atâta granit şi betoane

S-a extins zona de bănci prin montarea unor rigle din lemn plastifiat și au fost montate, în spătarele acestora, prize USB pentru încărcarea telefoanelor mobile, iar dozele și cablurile au fost înglobate în beton. În total, sunt montate 23 de bănci pe platou și 200 ml de băncuțe încastrate”, a anunţat Primăria Piteşti.

„Spațiile verzi, mărite cu aproximativ 10 mp, vor fi întreținute de o instalație care cuprinde 214 aspersoare cu sistem automat. În proiectul de reabilitare a Pieței Primăriei a fost prevăzută și amenajarea unui grup sanitar subteran, acesta fiind dotat cu lift pentru persoane cu deficienţe”, a maiinformat municipalitatea.

Concluzia: Piteştiul are în plin centru un hectar şi ceva de promenadă din beton şi granit, plătit cu mai bine de 3 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here