De ani de zile, Primăria Piteşti tot promite că „va face”. Ultimele promisiuni, staţii moderne de autobuz

Date:

Share post:

„Un număr 99 de stații de așteptare călători urmează a fi modernizate prin contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”.

Fiecare stație va fi dotată cu câte două panouri laterale electronice pentru informarea călătorilor (cu informații despre traseu, timpul de așteptare și hărți). Toate stațiile vor fi dotate cu câte un panou digital interactiv pentru afișarea, la cerere, a unor informații precum prețul biletelor și abonamentelor de transport.

Vor fi montate benzi tactile pentru persoanele cu dizabilități și amenajate 20 de puncte de vânzare a biletelor și abonamentelor de călătorie.
În fiecare stație se vor monta camere video de supraveghere, iar în stațiile de călători de la capăt de linie vor fi amenajate grupuri sanitare.

Se va introduce sistemul integrat de e-Ticketing pentru transportul public de călători și vor fi amplasate panouri informative în timp real în stații. Vor fi implementate carduri inteligente pentru călători, automate de emitere a cardurilor, aparate de validare a călătoriei în interiorul vehiculelor de transport public și echipamente de control.

Validarea călătoriei se va face la bordul autovehiculului de transport public. La îmbarcare, pasagerii vor trece cardul prin fața dispozitivului de validare pentru autentificarea dreptului de călătorie.

Sistemul de Back Office va gestiona toate plățile pentru întregul sistem de taxare și va monitoriza componenta de securitate și control.
Procedurile de achiziție au fost demarate luna aceasta”.

Promisiuni, promisiuni, promisiuni. Fapte, pe când?

Rândurile de mai sus sunt reproduse dintr-un comunicat de presă triumfalist, al Primăriei Piteşti. Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns.

Pentru că tot ce promite aici Primăria Piteşti că va face, în oraşe cu administraţie locală respectabilă, onorabilă, s-au făcut de mult.

Unele chestii, spre exemplu, (staţii acoperite), sunt făcute, prin alte părţi, încă de pe timpul lui Ceauşescu.

Panouri electronice cu informaţii, plata biletelor cu cardul în autobuz şi altele asemenea, sunt chestii curente, banale, de ani de zile, în oraşe ca Timişoara, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu sau Alba Iulia.

Oraşe mai mici şi fără pretenţii de Smart City, cum are Piteştiul, au deja transportul în comun integral electric sau care foloseşte carburanţi ecologici, alternativi, mult mai puţin poluanţi. Exemple: Turda, Râmnicu-Vâlcea.

Timişoara are astfel de panouri în staţiile de transport local din 2015. Primăria Piteşti promite, în 2020, că „vom avea” şi noi …când o da Domnul

La Piteşti, „testăm” de vreo 5-6 ani autobuze electrice, dar de utilizat, motorina e încă de bază. Fără motgorină, Publitrans ar da faliment mâine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...

Ion Mînzînă: Dezvoltăm infrastructura rutieră din Mioveni (galerie foto)

Pentru Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și...

Accident rutier grav la Mozăceni, în sudul județului Argeș

Un accident rutier grav a avut loc în această...

Cod galben de ploi și descărcări electrice în jumătatea vestică a țării. Vizat e și județul Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...