Consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunţat, aseară, la un post de televiziune, că până la finalul anului în curs vor fi finalizaţi 73 de km de autostradă şi inauguraţi 178 km de cale ferată modernizată.

Dl Vâlcov a precizat că, anul acesta, au fost deja inauguraţi 53 km de autostradă, dar că ţinta pentru finalul anului este de 101 km.

Prin urmare, prim-ministrul Dăncilă ar putea să îl demită pe şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dacă la 31 decembrie nu vor fi daţi în folosinţă şi restul de 48 km de autostradă.

Dl Vâlcov nu a precizat care tronsoane de autostradă vor mai fi date în folosinţă în cele aproximativ trei săptămâni câte au mai rămas până la finalul anului şi nici ce tronsoane de cale ferată modernizată vor fi inaugurate în aceeaşi perioadă de timp.

Foarte probabil, nimic nu se va adeveri din promisiunile acestea.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în 2015, acuzat fiind de comiterea mai multor infracţiuni: trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate şi luare de mită.

Dumnealui a fost deja condamnat la opt ani de închisoare şi confiscarea celor 6,2 milioane de lei despre care procurorii DNA susţin că ar fi bani luaţi ca mită.

Decizia nu este definitivă. De asemenea, dl Vâlcov mai face obiectul altor trei dosare penale, fiind acuzat de trafic de influenţă (în două cazuri) şi neglijenţă în păstrarea informaţiilor secrete de stat.

sursa foto: B1TV

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here