„Structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au executat 1.203 de misiuni în luna noiembrie a acestui an, fiind angrenaţi 4.288 de jandarmi, reprezentând o creștere de 25% față de aceeași perioadă a anului 2018, iar principalul obiectiv a fost creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

Asigurarea şi restabilirea ordinii publice

În perioada de referinţă,Jandarmeria Argeş a asigurat ordinea publică la un număr de 556 misiuni, fiind folosit pentru acest gen de misiune un număr de 2.700 de jandarmi.

Distribuţia misiunilor de asigurare a ordinii publice executate în luna noiembrie se prezintă astfel:

  • 509 misiuni în legătură cu desfășurarea alegerilor prezidențiale;
  • 32 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor  manifestări sportive;
  • 8 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări cultural-artistice;
  • 3 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări promoţionale sau comerciale;
  • 2 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări de protest;
  • 1 misiune de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări comemorative sau religioase;
  • 1 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia vizitelor oficiale.

Manifestaţiile cultural-artistice, precum şi alte asemenea activităţi ce s-au desfăşurat în spaţiul public, cu aglomerări de persoane, de diferite grade de risc, precum şi situaţiile complexe apărute, au fost gestionate cu eficienţă şi profesionalism, nefiind necesară intervenţia în forţă.

Participarea la menţinerea ordinii şi siguranţei publice

Aceasta s-a concretizat prin asigurarea cadrului organizatoric necesar bunei desfăşurări a misiunilor în sistem integrat, vizând în principal asigurarea şi pregătirea efectivelor solicitate, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, staţiuni montane şi pe traseele turistice, săptămânal analizandu-se în comun situaţia operativă, eficienţa misiunilor executate, stabilindu-se măsuri de îmbunătăţire a activităţii.

Pe raza judeţului Argeş, în luna noiembrie au fost executate 531 activităţi de menţinere a ordinii publice, din care:

  • 394 acţiuni din competenţa Jandarmeriei Române conform Legii 550/2004 (în staţiuni montane şi pe trasee turistice adiacente, acţiuni punctuale executate în pieţe, târguri, acţiuni punctuale executate în domeniul silvic, cinegetic, piscicol și în domeniul protecției mediului);
  • 137 patrule mixte cu organele de poliţie;

De asemenea, în perioada supusă analizei, mai multe patrule compuse din conductori şi câini de serviciu au acţionat atât în misiunile de menţinere cât şi la misiunile de asigurare a ordinii publice (manifestări cultural-artistice, manifestări sportive, manifestări de protest, etc.).

Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, aceasta a fost direcţionată spre îmbunătăţirea continuă a serviciilor de ordine şi siguranţă publică prestate pentru cetăţeni şi orientată către scăderea criminalităţii stradale, ca principal indicator de eficacitate.

Privitor la activitatea de constatare a infracţiunilor, în luna noiembrie a acestui an, au fost constatate independent 2 fapte de natură penală, fiind depistaţi 5 făptuitori. Constatarea acestor fapte de natură penală a făcut obiectul întocmirii a 2 dosare care au fost înaintate organelor de poliţie competente teritorial.

 În aceeaşi perioadă de timp, au fost constatate în comun cu organele de poliţie 4  infracţiuni şi au fost depistaţi 4 autori.

De asemenea, în perioada supusă analizei, au fost aplicate 118 sancţiuni contravenţionale, din care 88 amenzi şi 30 de avertismente, iar valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de 30.100 lei.   

Totodată, personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere a faptelor antisociale la 33 de activităţi preventive de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ, în 23 de locaţii, cu un număr de 873  participanţi.

În luna analizată, Jandarmeria Argeş a avut de executat 70 mandate de aducere în 11 localităţi, 140 de jandarmi au efectuat verificări cu privire la persoanele în cauză, misiunile fiind finalizate în 45 de cazuri cu prezentarea persoanelor în faţa instanţei emitente şi în 25 de cazuri  prin  neprezentarea persoanei instanţei sub efectul prevederilor art. 266, alin (3) şi (4) C.P.P.”

Biroul de presă al Jandarmeriei Argeş

sursa foto: Jandarmeria Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here