D’ale pandemiei: cei 10 bebeluşi bolnavi de coronavirus s-au vindecat brusc

Date:

Share post:

Procuratura va avea de cercetat câteva detalii aparte. Știm deja – 10 bebeluși depistați cu Covid-19, săptămâna trecută, la Maternitatea Odobescu din Timișoara, dosar penal, miraculoase negativizări și… toată lumea fericită. Aparent. Dar, ridicând oleacă mantaua faptelor, lucrurile rămân dubioase.

„Este superb (teoretic) faptul că 10 copii nou născuți, care fuseseră găsiți cu o boală gravă, brusc nu o mai au. Dar, pentru că e vorba de vieți omenești, povestea nu se poate opri la „ioi, nu mai au boala, s-au vindecat”, chiar de suntem în perioada miracolelor fără fundamente științifice din an.

Pentru că s-a întâmplat un fapt grav, și este de văzut dacă vorbim de neglijență sau minciună”, scriu azi colegii de la oradeapress.ro

Despre cazul bebeluşilor de la Timişoara, îmbolnăviţi cu coronavirus, zice-se, chiar de asistentele care-i îngrijeau, am scris şi noi.

„Ce știm că s-a întâmplat, ce nu știm (măcar unii dintre noi) și ce se știe în cercuri mai mici, deși e public, dar încă nu se estimează legătura cu speța asta? Să enumerăm.

Testele pentru depistarea bolii se fac pe o aparatură (un sistem) ce se numește PCR. Se mai pot folosi și teste rapide, dar nu este recomandat, din cauza marjei mari de erori pe care se știe că o au. Reactivi pentru PCR-uri nu prea sunt. Multe persoane pentru care s-a cerut (de către factori abilitați) testarea așteaptă (uneori degeaba) teste care să meargă la PCR-uri. Timișoara lucrează, în cele două locuri unde se fac „la stat” testele acestea, pe PCR-urile existente, și teste pentru alte județe.

În acest context, la Maternitatea „Odobescu”, entitate ce ține de Spitalul Municipal, condus de managerul Olimpia Oprea, apar îmbolnăviri cu Covid – 19. Managera acționează corect, închide spitalul dar i se forțează mâna, de către șefa DSP Timiș de atunci, Mariana Rădulescu, să redeschidă instituția. Oprea spune că nu a avut ce face. În fapt, declarase apropiaților că-și va da demisia, de este forțată să deschidă spitalul”, se mai arată în articolul citat.

Ciudăţeniile de abia de aici încolo încep. Citiţi continuarea pe site-ul prietenilor noştri de la www.oradeapress.ro:

sursa foto: oradeapress.ro

Nota redacţiei – Articolul a fost preluat prin intermediul reţelei de publicaţii locale www.presshub.ro, din care fac parte şi site-ul nostru, şi cel al colegilor de la oradeapress.ro

Vizite2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...