„Vineri și sâmbătă, 4 şi 5 octombrie, zona Făget din Mioveni va găzdui festivalul ORDESSOS FEST, organizat de către Asociația culturală „Historia Renascita” în parteneriat, la inițiativa și cu suportul Primăriei orașului Mioveni și al Centrului Cultural Mioveni.

Evenimentul va începe vineri la orele 12″, a informat asociaţia „Historia Renascita”, printr-un comunicat de presă semnat de dl Cătălin Drăghici, preşedintele asociaţiei.

„… argeșenii sunt invitați la acest eveniment în care trecutul va prinde viață iar dacii și romanii vor oferi publicului prezent momente de istorie vie.

Timp de două zile, în parcul Făget membrii Historia Renascita vor reconstitui aspecte definitorii pentru perioada daco-romană, de ordin civil și militar.

Vor avea loc prezentări și demonstrații militare, lupte de gladiatori, dansuri antice, ateliere tematice civile demonstrative și interactive, precum fierărie, pielărie, țesătorie. Sâmbătă punctul culminant va fi reconstituirea unei secvențe din perioada marilor conflicte daco-romane, respectiv atacarea unei fortificații dacice de către trupele imperiale romane.

Vă invităm așadar la Făget, Mioveni în 4 şi 5 octombrie, acolo unde istoria va prinde viață!”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

Subscriem întru totul la invitaţia celor de la „Historia Renascita”.

Mergeţi cu copiii la Mioveni, vinerea şi sâmbăta care vin, pentru că micuţii vor învăţa acolo lucruri pe care, cu siguranţă, nu le învaţă la şcoală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here