Dacian Cioloş: Nu văd nicio strategie guvernamentală în problema Schengen

Date:

Share post:

Dacian Cioloş, europarlamentar, fost prim-ministru şi co-fondator al noului partid politic Reper (desprins din actualul USR) a vorbit, azi, la Strasbourg, cu jurnaliştii români acreditaţi la sesiunea în curs a Parlamentului European, despre „deficienţele majore” de abordare a chestiunii Schengen de către Puterea de la Bucureşti.

Dacian Cioloş e nemulţumit, în esenţă, de faptul că „nu se vede o strategie în acest sens a Guvernului de la Bucureşti… eu, sincer, nu am înţeles de ce a fost invitat acel ministru austriac în România, zilele trecute (Gerhard Karner, ministrul de Interne al Austriei – n.r.). Doar aşa, ca să ne mai dea o scatoalcă după ceafă?

Pentru a forţa admiterea României în spaţiul Schengen, ar fi trebuit ca Guvernul, liderii partidelor de la Putere, să creeze un adevărat task-force, un grup de luptă politică, de presiune, care numai cu asta să se ocupe. Nu am auzit să avem aşa ceva.

Avem, de multă vreme, susţinerea doamnei Johansson (Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Interne, care tot socialistă, ca şi PSD-ul autohton – n.a.), dumneaei a şi admonestat public autorităţile de la Viena pentru veto-ul exprimat la adresa României, dar asta nu e destul. Ajutorul dnei Johansson trebuie dublat şi de eforturi din partea noastră, de a presa Austria să renunţe la veto.

Din păcate, repet, acest Guvern nu arată că face vreun efort în direcţia aceasta”, a declarat europarlamentarul Dacian Cioloş.

Croații au fost mai fermi și au avut câștig de cauză

Acesta a mai remarcat, de asemenea, că în perioada de dinaintea votului din consiliul JAI (Justiţie şi Afaceri Interne) din decembrie anul trecut, „liderii Croaţiei au uzat din plin de nişte mijloace de presiune politică pe care le-aş numi mai abrazive, la adresa ţărilor care exprimaseră rezerve privind aderarea Croaţiei la Schengen. Acest lucru a dat rezultate, Croaţia e azi acolo.

Noi nu, pentru că liderii de la Bucureşti nu au uzat de astfel de mijloace de presiune la adresa Olandei şi Austriei”, a mai spus Dacian Cioloş.

sursa foto: ArgeşulOnline.ro/Sorin Simion

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Kevin Doukouré, mijlocaș ivorian campion cu Farul, legitimat de FC Argeș

Kevin Doukouré, un mijlocaș central campion cu Farul Constanța,...