Dacia, vehicul electoral; partidele din Argeş se înghesuie să ia uzina din Mioveni „la remorcă”

Date:

Share post:

După modelul deja patentat de organizaţia PSD Argeş, care a confiscat fără nicio jenă echipa de fotbal FC Argeş, în propriul beneficiu electoral, la alegerile locale din acest an, acum a venit rândul altui simbol al judeţului Argeş, uzina Dacia de la Mioveni, să fie târât în lupta electorală.

De data aceasta, însă, nu doar PSD s-a înghesuit să ia „la remorcă” uzina Dacia, ci şi principalii oponenţi – haideţi să le zicem aşa – liberalii.

Primul semnal l-au dat cei de la PSD Argeş, care l-au momit pe liderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), inginerul Nicolae Pavelescu, cu perspectiva certă a patru ani de deputăţie.

Cu tot ce presupune aceasta: leafă grasă, sumă forfetară la dispoziţie, transport gratuit peste tot prin ţară, pensie specială grasă şi ea, la final de mandat etc.

Dl Pavelescu a fost plasat pe locul secund pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor a PSD Argeş, poziţie 99,9% eligibilă.

E perfect legal ca un lider de sindicat să candideze la alegeri. Legea românească nu interzice asta.

Dlui Nicolae Pavalescu îi place şi-n căruţa sindicalistă, şi-n teleguţa politică

Moral vorbind, însă…dăm doar un exemplu, din branşa dlui Pavelescu: liderii Confederaţiei Generale a Muncii din Franţa (Confederation Generale du Travail-CGT, sindicatul care grupează, practic, majoritatea salariaţilor grupului Renault), nu sunt membrii niciunui partid.

Evident, toţi au simpatii de stânga, ca nişte sindicalişti autentici ce sunt, dar nici Philippe Martinez (actualul secretar general al CGT, fost membru al Partidului Comunist Francez, cu ani buni în urmă), nici Thierry Lepaon, nici Bernard Thibault şi nici predecesorii lor la cârma CGT nu au amestecat sindicalismul cu politica.

Dl Pavelescu a consimţit să le amestece, fără să clipească. Îl înţelegem, pe undeva, tentaţia e mare.

De cealaltă parte, şi cei de la PNL încearcă din răsputeri să acumuleze ceva capital electoral pe seama uzinei Dacia, singurul pilon economic pe care se mai sprijină acest judeţ şchiop care e Argeşul.

Acum trei zile, premierul liberal Ludovic Orban a descins din nou la uzina din Mioveni, pentru a-i fi prezentate ultimele modele lansate de Dacia.

Dl Orban a venit, însă, însoţit de o liotă de băgători de seamă şi de lideri şi candidaţi liberali a căror activitate n-are nici în clin, nici în mânecă cu uzina de automobile (foto sus).

Bunăoară, domnii Dănuţ Bica, deputat, şi Adrian Miuţescu, şeful organizaţiei judeţene PNL Argeş, au făcut parte din delegaţia prim-ministrului Orban doar în calitate de candidaţi la alegerile parlamentare ai PNL.

Toată stima pentru inovaţia din tinereţe a dlui Miuţescu la Curtea de Argeş (a perfecţionat un storcător de roşii).

La fel, toată stima pentru activitatea parlamentară a deputatului Dănuţ Bica, pe care am mediatizat-o şi noi, în destule rânduri (asta benevol, aşa am crezut de cuviinţă; pe alţii, dl Bica îi plăteşte pentru asta), însă niciunul dintre candidaţi liberali n-are nicio treabă cu industria auto.

Există o noţiune care se numeşte decenţă. Ea ar fi trebuit să-i oprească pe cei de la PNL să-l pună, vorba colegului de breaslă gazetărească Nicolae Badiu, într-o situaţie jenantă pe directorul francez al Daciei, Cristophe Dridi, doar pentru câteva voturi în plus.

De la PSD, noi cel puţin, nu mai avem pretenţii de multă vreme. Se vede treaba că nici de la PNL nu e cazul să avem prea multe, din păcate.

sursa foto: PNL Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular