Dacia, vânzări extraordinare în primul trimestru al anului 2023

Date:

Share post:

Dacia este marca de automobile cu cea mai mare creştere a vânzărilor în primul trimestru al anului în curs, dintre toţi constructorii europeni: au fost vândute, în întreaga lume, cu 34 de procente mai multe maşini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Fără îndoială, la această performanţă a contribuit, din plin, diversificarea gamei, prin apariţia modelui Jogger, dar şi diversificarea paletei de motorizări disponibile, prin apariţia primei propulsii hibride din istoria mărcii, disponibilă, deocamdată, sub capota aceluiaşi model Jogger.

Concret, în primul trimestru al anului în curs, vânzările mărcii Dacia au atins 171.789 unități, în creștere cu 34% față de perioada similară a anului trecut. La nivel european, cota de piață a mărcii Dacia (în segmentul vehiculelor de persoane) a ajuns la 4,6%, mai mult cu 0,8 puncte procentuale decât în trimestrul I al anului 2022. Nicio altă marcă prezentă pe piaţa europeană nu a crescut într-atât de mult.

Lucrurile merg bine şi pe piaţa internă: după cum am arătat la începutul lunii, potrivit cifrelor furnizate de ACAROM, Dacia conduce detașat topul vânzărilor în ţară cu 13.563 de mașini înmatriculate. Cam tot atâtea câte au înmatriculat următoarele şase mărci de pe piaţa românească, luate laolaltă.

Cel mai bine vândut model Dacia pe alte pieţe e Sandero (foto sus). Potrivit HotNews, „vânzările modelului Dacia Sandero… au crescut cu 26,1% față de nivelul înregistrat în primul trimestru al anului 2022, ajungând la 68.318 unități”.

Sandero rămâne astfel cel mai vândut model către clienții persoane fizice din Europa, spun cei de la Dacia.

sursa foto: Dacia groupe Renault

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş l-a legitimat pe Andrei Şerban, ultima dată la Chindia Târgovişte

FC Argeş a anunţat azi oficial legitimarea lui Andrei...