Dacia Spring electrică va „rupe” vânzările în Vestul Europei şi în România

Date:

Share post:

Prima maşină Dacia cu propulsie integral electrică, numită Spring, promite încă de la faza de concept (prototip) să fie un mare succes în ce priveşte vânzările.

E părerea multora, inclusiv a consultantului şi jurnalistului auto Oraan Mărculescu, exprimată azi, la o emisiune a postului Radio France Internationale (RFI), ediţia în limba română.

Mărculescu crede că principalul atu al Daciei Spring electrice va fi, ca la toate maşinile Dacia, preţul mic. S-a vorbit până acum de 11.500-15.000 de euro.

Dacă scădem de aici ecobonusurile de tot felul, oferite de Guvernele europene, Dacia Spring va ajunge la nişte preţuri la care, practic, nu are niciun competitor.

„Pentru vestul Europei, de exemplu, unde este o foame mare de mașini electrice, o autonomie de circa 150 de kilometri, deci chiar sub 200 de kilometri, pentru o mașină cu un preț undeva la 15.000 de euro deja înseamnă cereri foarte mari.

E clar, ne așteptăm ca Dacia electrică să rupă în vest.

Pentru România, dat fiind acest eco-bonus uriaș de aproape 10.000 de euro, o mașină electrică cu un preț sub 10.000 de euro final, până la urmă, cred că va șterge orice dezavantaj care ține de spațiu, de autonomie în primul rând, de încărcare”, crede dl Mărculescu.

Baza ofensivei electrice a grupului Renault

El a mai spus că, deşi, în esenţă această Dacia electrică „reciclează tehnologie Renault”, ea va fi „baza ofensivei electrice a grupului Renault” din anii următori.

Oficialii francezi estimează că vânzările vor debuta în primăvara anului viitor.

Noi, însă, am exprimat nişte rezerve ce ţin de faptul că uzina din China unde se va produce, deocamdată, Dacia Spring, e situată chiar în provincia Hubei, centrul epidemiei mondiale de coronavirus, zonă în carantină paralizată, practic (pentru nu se ştie cât timp) din punct de vedere economic.

Oricum, apariţia pe pieţele europene a Daciei Spring electrice e doar o chestiune de timp. Cu ceva întârziere sau nu, o vom vedea, curând pe şosele.

Articolul despre emisiunea de la RFI al cărei invitat a fost dl Oraan Mărculescu şi în care s-a discutat despre Dacia Spring electrică poate fi lecturat accesând următorul link:

https://www.rfi.ro/economie-118824-consultant-dacia-electrica-europa

sursa foto: Dacia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Ion Mînzînă: ”Și la Rătești suntem pe drumul cel bun. Modernizăm și DJ 702G” (galerie foto)

Drumul județean 702G Recea (intersecție autostradă A1) - Catanele...

FC Argeș, veste foarte bună: a plecat Mihai Foamete. Una și mai bună: în locul său a venit Dănuț Coman

Mihai Foamete (foto), președintele Consiliului Director al clubului FC...

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...