Dacia Sandero III – mai lungă, mai lată, mai frumoasă, mai confortabilă

Date:

Share post:

La 12 ani de la apariţia pe şosele, Dacia Sandero se pregăteşte pentru debutul celei de-a treia generaţii, după ce a doua fusese lansată acum şapte ani.

Noua Dacia Sandero, generaţia a treia, marchează paşi semnificativi înainte faţă de primele două generaţii.

Lungimea maşinii va creşte cu 13 cm, de la 407 la 420, o dată cu adoptarea platformei CMF-B, aceeaşi pe care e construit şi Renault Clio, unul dintre best-seller-urile grupului francez.

Constructorul anunţă că şi volumul portbagajului va fi mai mare, undeva în jur la 400 de litri.

La exterior, noul Sandero va avea un design ceva mai agresiv, după cum relevă pozele făcute de jurnaliştii italieni de la publicaţia Motori.

Grila faţă e uşor restilizată şi împrumută elemente de design de la SUV-ul Duster.

Calitatea materialelor din interior a viitoarei Sandero III va fi peste media celor din prezent.

Maşina va fi echipată şi cu sisteme de siguranță indisponibile până acum, cum ar fi frâna automată în caz de urgență, sistem de recunoaștere a pietonilor, dar și cu sistemul de la bord MediaNav Evo 2.0.

Şi izolaţia fonică promite să fie una superioară generaţiilor precedente.

Dar şi preţurile: italienii de la Motori avansează drept preţ de pornire suma de 11.000 de euro, mergând până la 20.000 de euro, pentru versiunile de top. E vorba, desigur, de preţurile din Italia. La noi, acestea ar putea fi mai mici.

Despre motorizări oficial nu se ştie mai nimic, dar e de aşteptat ca în gamă să se regăsească motorul de un litru şi 75 CP, cel de 0,9 litri turbo, dar şi cele de 1,3 litri turbo, cu puteri de 130, respectiv 150 CP.

Cu siguranţă nu va lipsi şi o ofertă pe motorină, cel mai probabil, clasicul deja 1,5 diesel, în versiunea Blue DCi.

O dată precisă, începând de la care Dacia Sandero III să fie disponibilă pentru vânzare în România nu a fost încă anunţată oficial. Însă, e de presupus ca maşină să poată fi cumpărată şi la noi încă înainte de finalul anului în curs.

sursa foto: motori.it

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular