Dacia Mioveni joacă la Ploieşti în Cupa Reginei la oină fete

Date:

Share post:

Federaţia Română de Oină, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local ale Municipiului Ploieşti şi C.S.M. Ploieşti vor organiza, poimâine, la Ploieşti Cupa Reginei şi Cupa Regelui la oină.

Competiţiile vor începe la ora 17.45 şi se vor desfaşura pe Stadionul ,,Ilie Oană” din Ploieşti, fiind transmise în direct de postul de televiziune  Look Sport+.

La  eveniment vor participa membri ai Familiei Regale a României, având în vedere faptul că Federaţia Română de Oină îşi desfăşoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei. 

În cadrul Cupei Reginei se vor întâlni echipele feminine CSM Progresul Băilești (campioana naţională în anul 2019) și CS Dacia Mioveni (câştigătoare a Cupei României în anul 2019), în anul 2020 nefiind organizate  competiţii din cauza pandemiei de Covid 19.

În cadrul Cupei Regelui se vor intâlni ACS Frontiera Tomis Constanţa (campioana naţională în anul 2019) şi C.S. Biruinţa Gheraeşti (vicecampioana naţională în anul 2019), în anul 2020 nefiind organizate  competiții din cauza pandemiei de Covid 19.

În deschiderea evenimentului, Imnul de Stat al României și Imnul Regal vor fi interpretate, prin amabilitatea domnului director Vlad Mateescu, de Corul Filarmonicii ,,Paul Constantinescu” din Ploiești, sub bagheta dirijorului Eduard Dinu.

După interpretarea imnurilor, va avea loc un  moment deosebit oferit de Federaţia Naţională Columbofilă din România în colaborare cu crescătoriile columbofile Ambiția MMA & Levin Hause, membre ale Asociației Judeţene Columbofile Prahova. Cu această ocazie sute de porumbei îşi vor lua zborul, transmițând un mesaj de promovare a oinei la nivel naţional şi internaţional!

Pe parcursul evenimentului copiii vor avea ocazia să fie inițiați în sportul nostru național oina. Astfel, antrenorii din partea federației vor prezenta copiilor câteva elemente ale jocului de oină, ulterior fiecare copil va avea ocazia să încerce câteva elemente ale acestui sport. La final toți participanții vor fi premiați de către partenerul federației Tedi cu produse specifice și vor primi din partea federației diplome de inițiere în oină!

Intrarea la eveniment este liberă cu respectarea măsurilor impuse de combaterea răspândirii COVID -19.

Parteneri:

– Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Primăria şi Consiliul Local ale Municipiului Ploieşti, C.S.M. Ploieşti, Filarmonica ,,Paul Constantinescu” din Ploiești, Federatia Naţională Columbofilă din România, crescătoriile columbofile Ambiția MMA & Levin House, Asociația Judeţeană Columbofilă Prahova.

Declaraţii ale reprezentanţilor echipelor participante:

“ Suntem o echipă care îmbină experiența jucătoarelor care joacă oină de 8-9 ani cu tinerețea și dorința de afirmare a celor care joacă oină de 1-2 ani. Este o mare onoare pentru echipa noastră să fie prezentă la acest eveniment. Sigur sportul nostru național va avea foarte mult de câștigat după un asemenea eveniment.” a declarat  Cristi Văduva, antrenorul echipei din Băilești.

“Participăm la un eveniment unde vom reprezenta cu mândrie comunitatea noastră. Sportivele pe care le antrenez în cadrul secției de oină a C.S. Dacia Mioveni 2012 sunt speciale, sunt ambițioase și disciplinate, motivate să păstreze și să ducă mai departe spiritul și frumusețea jocului nostru strămoșesc…deoarece… IUBESC OINA.” a declarat Filofteia Dumitru, antrenoare la CS Dacia Mioveni 2012.

“ În primul rând suntem bucuroși că în urma rezultatelor avute am reușit să ne calificăm în finala Cupei Regelui, una dintre cele mai importante competiții de oină! Acest meci se va juca pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din țară și va fi o transmis în direct pe Look TV +, nu ne poate face decât să fim mândrii și onorați să luam parte la acest eveniment important pentru fiecare persoană implicată în fenomenul oinistic!” a spus Bogdan Lupșe, unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei Frontiera Tomis Constanța.

“ Este un eveniment istoric și suntem mândri că vom și noi prezenți. În ultimii ani partidele cu Frontiera au fost extrem de spectaculoase și sunt sigur că românii vor redescoperi frumusețea acestui sport.” a declarat  antrenorul celor de la Biruința, Ioan Chifan.

DETALII DESPRE EVENIMENT

1.Competitii:

-Cupa Reginei la Oină, ora 17.45:

C.S. Progresul Băileşti : C.S. Dacia Mioveni 2012 (Feminin);

-Cupa Regelui la Oină, ora 18.45:

          A.C.S. Frontiera Tomis Constanţa : C.S. Biruinta Gheraesti(Masculin);

– Cupa Reginei este la ediţia cu nr.2, Cupa Regelui este la ediţia cu nr.8 ;

2.Locaţie:

-Stadionul Ilie Oana din Ploieşti.

3.Organizatori :

-Federaţia Română de Oină în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local ale Municipiului Ploieşti şi C.S.M.Ploieşti.

4.Patronaj Familia Regală:

-Federaţia Română de Oină îşi desfăşoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei.

-La activitate vor participa membri ai Familiei Regale;

          5.Transmisiune TV:

-Meciurile vor fi transmise în direct de postul tv Look Sport  +;

6.Precizări privind accesul în stadion:

-Intrarea este libera, cu respectarea măsurilor de combatere a noului tip de coronavirus.

7. În deschiderea evenimentului Corul Filarmonicii ,,Paul Constantinescu” din Ploieşti va interpreta Imnul de Stat al României şi Imnul Regal. Prin grija Federaţiei Naţionale Columbofile din România, înainte de startul întrecerii câteva sute de porumbei vor marca promovarea oinei în lume.

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...