Dacia Logan va dispărea de pe pieţele din vestul Europei

Date:

Share post:

Noile modele Dacia din generaţia a treia – ne referim la Logan, Sandero şi Sandero Stepway – au fost foarte bine primite de pasionaţii mărcii Dacia de pe întreg continentul.

Aşa după cum am scris şi noi, modelele din a treia generaţie sunt un uriaş pas înainte faţă de precedentele două.

În fapt, sunt foarte puţine asemănări între primele două generaţii Logan şi Sandero şi cea de a treia. Într-atât de diferite sunt maşinile încât e greu de crezut că sunt generaţii diferite ale aceluiaşi model.

Dincolo de dispariţia motorizărilor diesel şi de „downsizing”-ul dus la limită al motoarelor – aspecte care au stârnit destule critici printre iubitorii de maşini Dacia – mai e un aspect important de semnalat.

E vorba despre faptul că, începând cu modelele anului 2021, Dacia Logan va dispărea, practic, din saloanele auto din ţările vest-europene.

Aceasta pentru că grupul Renault a decis să nu mai ofere la vânzare Dacia Logan în Vestul continentului, urmare a scăderii constante şi destul de abrupte a interesului, pe aceste pieţe, pentru berline familiale mici.

Cu toate acestea, după cum susţine publicaţia franceză Caradisiac (https://www.caradisiac.com/dacia-a-quoi-ressemble-la-nouvelle-logan-185773.htm), Daciile Logan vor mai fi comercializate în Spania şi în 2021.

Spania este, astfel, singura ţară occidentală în care vor mai putea fi cumpărate Dacii Logan noi. În rest, Logan III se va vinde în ţările foste comuniste din centrul şi estul continentului.

sursa foto: Dacia groupe Renault

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular