Grupul francez Renault, proprietar, printre altele, şi al mărcii Dacia, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că din octombrie anul acesta va demara producţia a două modele Dacia, Logan şi Duster, în Nigeria.

Producţia celor două modele de Dacia în această ţară vest-africană va avea loc la uzina din apropiere de fosta capitală, Lagos, deţinută de partenerul local al Renault, compania Coscharis Group, la care Renault este acţionar.

Deocamdată, pentru demararea producţiei mai e nevoie doar de acordul autorităţilor nigeriene, informează publicaţia franceză Le Point.

Pentru grupul Renault ar fi un mare pas înainte pe piaţa africană, acolo unde francezii deţin deja aproximativ 18% din piaţa de vehicule noi.

Nigeria este o piaţă extrem de interesantă pentru maşinile low-cost ale grupului Renault, în speţă pentru Dacii: ţara are aproape 200 de milioane de locuitori (de mai mult de zece ori cât România) şi deţine importante zăcăminte de hidrocarburi.

Anul trecut grupul Renault a vândut peste 216.000 de maşini pe continentul african. Primele ţări, în ordinea numărului de maşini vândute, sunt Maroc (acolo unde Renault are deja două uzine, la Casablanca şi la Tanger, care fabrică Dacii), Algeria, Africa de Sud şi Egipt.

Grupul Renault a precizat că la Lagos, în Nigeria, „se vor asambla” modelele Dacia Duster şi Dacia Logan, însă, nu a precizat de unde vor fi aduse subansamblurile necesare asamblării.

E posibil ca, printre altele, motoare şi cutii de viteze să fie aduse în Africa tocmai de la uzina Dacia de la Mioveni. Mai ales că aceasta îşi va spori, graţie unor investiţii franceze consistente, capacităţile de producţie din Argeş.

sursa foto: lepoint.fr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here