Dacia Jogger, al doilea model Dacia care obţine o singură stea la testele EuroNCAP

Date:

Share post:

Ultimul model lansat de Dacia, Jogger, a obţinut o singură stea la testele de siguranţă EuroNCAP, potrivit site-ului organizaţiei europene care efectuează testele.

Inedit e faptul că specialiştii de la EuroNCAP au acordat acest punctaj Daciei Jogger fără să o mai testeze efectiv la impact. Ei au preluat rezultatele la testări ale Daciei Sandero Stepway, maşină pe care au considerat-o identică structural cu Jogger.

Prin urmare cei de la EuroNCAP au analizat doar sistemele de siguranţă suplimentar, prezente sau nu pe Dacia Jogger, şi au decis că maşina merită o stea din cinci.

Dacia Jogger aduce un pic cu SUV-urile Volvo, însă, doar la designul spatelui, nu şi la siguranţă

Jogger devine astfel al doilea model Dacia care obţine acest scor slab la testele EuroNCAP, după ce, în decembrie anul trecut, micuţa citadină electrică Dacia Spring obţinea tot o stea la aceste teste.

Pentru comparaţie, Sandero primise două stele, iar Logan şi Duster, câte trei fiecare. Mai mult de trei stele n-a obţinut încă niciun model Dacia.

Dacia Jogger a fost prezentată prima dată – virtual – în luna septembrie 2021, menită fiind să fie un înlocuitor pentru modelele Lodgy şi Dokker, maşini despre care se poate spune orice, numai că au fost succese de vânzări nu.

Startul comenzilor a fost dat anul trecut, chiar de Ziua Naţională, iar primele cifre arată un interes considerabil al automobiliştilor români faţă de noua Dacia Jogger, după cum susţine constructorul de la Mioveni.

sursa foto: Dacia Groupe Renault, EuroNCAP.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş l-a legitimat pe Andrei Şerban, ultima dată la Chindia Târgovişte

FC Argeş a anunţat azi oficial legitimarea lui Andrei...