Fratele mai mare al deja consacratului SUV Dacia Duster, care se va numi probabil Grand Duster, pare să fie în faza finală de testare, înainte de lansarea pe piaţă.

Despre un astfel de Duster, cu şasiul uşor alungit, capabil să primească la bord 7 pasageri, presa auto a scris pentru prima dată acum patru ani.

Zilele acestea, însă, pe şoselele ţării au putut fi observate şi fotografiate câteva exemplare de Duster cu şasiul ceva mai lung decât al modelelor uzuale.

Dacia Duster cu 7 locuri are şasiul mai lung decât al modelelor clasice

Astfel de imagini, de altfel, au apărut şi în presa auto internaţională.

Publicaţia indiană „Gaadi Waadi” a observat chiar că ampatamentul lui Grand Duster e aproximativ la fel cu cel al conceputului Dacia Bigster, prezentat oficial la mijlocul lunii ianuarie a acestui an.

Ne putem deci aştepta ca Dacia Grand Duster să aibă o lungime în jurul valorii de 4,5-4,6 metri, aproximativ la fel ca şi Dacia Bigster concept.

Ca de obicei în astfel de situaţii, constructorul de la Mioveni (ca oricare alt constructor serios) păstrează o discreţie remarcabilă. Însă, din câte am putut afla, noul Grand Duster ar putea fi gata de lansare fie la finalul anului în curs, fie în primăvara anului viitor.

Despre motorizări şi transmisiile disponibile n-a „transpirat” încă nimic spre presă. În mod cert, însă, nu va exista niciun motor diesel pe noul Grand Duster, pentru că grupul Renault a decis deja că epoca motorinei a trecut.

Vor fi, deci, motoare exclusiv pe benzină sau benzină şi GPL, de genul care echipează Dacia Duster, modelele 2021.

Nu se ştie nici dacă sub capota noului Grand Duster îşi va face loc vreo motorizare hibridă, însă, înclinăm să credem că acest lucru se va întâmpla. Poate nu chiar din momentul zero al lansării pe piaţă, dar în aproximativ un an va exista, aproap esigur, şi o Dacia hibridă.

sursa foto: Gaadi Waadi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here