„Marţi, 3 decembrie, Uzina Dacia de la Mioveni a fabricat automobilul Dacia Duster cu numărul 500.000”, a anunţat constructorul de la Mioveni.

„Vehiculul, un Laureate 4×4, de culoare gris olive, echipat cu motorul 1.5 dCi 110 CP, va fi livrat unui client din Franţa, principala piaţă de export pentru acest model.

În prezent, Duster reprezintă în jur de 40% din producţia totală zilnică realizată la Uzina Dacia”, a mai informat grupul Renault.

„Modelul Duster a fost lansat în martie 2010 la Salonul Auto de la Geneva. Raportul calitate/preţ/prestaţii i-a adus numeroase premii acordate de profesionişti ai domeniului auto.

Dacia Duster a fost aleasă „Maşina Anului 2011” în România şi Croaţia, a obţinut trofeele „SUV-ul Anului 2011” în România, „Autobest 2011”, „Cel mai 4×4 al anului 2012” în Franţa, „Argus” (la categoria vehicule de familie) în Franţa şi titlul de „Campion la Valoarea Reziduală 2011” în Germania.

În decursul celor aproape patru ani de la lansare, 95% din producţia modelului a fost exportată, cu precădere în ţările Europei Occidentale”, se mai arată în comunicatul de presă al Daciei.

Azi, în fiecare zi, pe porţile uzinei de la Mioveni ies cam 1.500 de maşini noi. Dintre acestea, cel puţin două treimi sunt modele Duster.

sursa foto: grupul Renault

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here