Dacia Duster, generaţia a 3-a, prezentată publicului la Salonul Auto de la Geneva, din februarie-martie 2024

Date:

Share post:

Dacia Duster, generaţia a 3-a, urmează să fie prezentată publicului larg în perioada 26 februarie-4 martie, la Salonul Auto de la Geneva, a anunţat constructorul de la Mioveni.

În vara anului trecut, şeful Dacia, Mihai Bordeanu, declara, despre Dacia Duster generaţia a 3-1, că „s-a început deja lucrul la centrul de la Titu. Mașina rulează pe pistele de acolo. Fabricația de test va începe în următoarele săptămâni și Duster va ajunge pe piață în prima jumătate din 2024”.

Din cele declarate de oficiali ai Daciei, reiese că Duster 3 va avea capacităţi off-road mai bune, deşi nici noua generaţia nu va beneficia de reductor. Duster rămâne un SUV (Sport Utility Vehicle), nu un tot-teren veritabil, dar concurează de pe acum cu succes maşini de teren ale unor producători renumiţi.

De asemenea, spaţiul interior al noului Duster va fi mai mare decât cel al primelor două generaţii. Nici Duster 3 nu va oferi motorizare diesel, ci doar benzină şi GPL, Dacia renunţând de tot la motorină. Va exista, însă, foarte probabil, o versiune hibrid, după modelul Jogger.

Alte detalii tehnice nu se cunosc din surse oficiale.

În ce priveşte designul, aici e clar că Duster 3 va „împrumuta” elemente văzute prima dată pe prototipul Dacia Bigster, despre a cărui prezentare am scris aici şi aici.

Cât va costa un Duster generaţia 3?

Dacia Duster a fost lansată în anul 2010. La acea vreme, prețurile porneau de la 10.500 euro în sus şi mergeau până spre 15.000, varianta de top cu toate opţionalele posibile.

A doua generație Dacia Duster a fost lansată şapte ani mai târziu. În prezent, Dacia Duster costă 17.900 de euro, varianta de bază (entry level) iar varianta de top ajunge la 25.000 de euro, cu toate opţionalele bifate. Despre preţurile Daciei Duster 3 nu există încă informaţii oficiale. Putem doar presupune că vor fi un pic mai mari decât ale generaţiei actuale, pentru că maşina oferă mai mult.

Primele livrări către clienţii români ar urma să înceapă în primăvara anului viitor, a mai anunţat Dacia.

De menţionat că în anul 2020, când s-au împlinit 10 ani de când s-a născut best-seller-ul care e Dacia Duster, scriitorul şi publicistul Nicolae Badiu a conceput şi realizat o revistă dedicată aniversării. Intitulată, foarte sugestiv, „Duster. 10 ani de nota 10”. Am contribuit cu plăcere la realizarea acelei reviste cu un reportaj de două pagini. Puteţi lectura, în format electronic, revista scoasă în 2020 de dl Badiu aici.

sursa foto: captură video youtube

Actualizare – O galerie foto cu noua Dacia Duster puteţi vedea aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Flonta și Cioroianu

  Ambii, oaspeți ai Centrului Cultural Pitești, printre simeze...

German corporation Continental/Siemens, deeply involved in the Dieselgate cheating scandal (I)

A technical project manager at Continental has admitted to...

Accident la Davideşti

Şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului şi...

Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Noi lucrări la autostrada Piteşti-Sibiu, lotul 2, dintre Boiţa...

Unde e cea mai ieftină benzină. Situaţia pe judeţe; cum stăm în Argeş

Ziarul Ring a realizat azi o radiografie asupra prețurilor...