Dacia Duster are un frate mai mare: noua Dacia Bigster

Date:

Share post:

În cadrul conferinţei susţinute de şeful suprem al Daciei, Luca de Meo, preşedinte-director general al grupului Renault, chiar la această oră, unul dintre subordonaţii lui de Meo, Denis le Vot (şef peste mărcile Dacia şi Lada), a făcut câteva anunţuri interesante legate de cele două mărci estice.

Întrucât conferinţa de la grupul Renault este în plină derulare la ora redactării acestor rânduri (ora 11), vom enumera aici doar câteva dintre ideile expuse de Denis le Vot, urmând a le detalia zilele ce vin.

Una dintre idei este că pe viitor va exista o mai mare integrare între mărcile Dacia şi Lada, care ambele folosesc deja la noile lor modele platforma CMF-B.

Vestea cea mai bună este că Lada şi Dacia vor prezenta, împreună, până în 2025, şapte modele de vehicule noi. Din câte ştim noi, vor fi minimum trei modele Dacia noi-nouţe.

Dacia Bigster arată foarte bine, din orice unghi ai privi-o

Unul dintre ele este deja cunoscutul – în teorie – SUV de clasă mică, 100% electric, numit Spring, care a fost deja prezentat, dar care va ajunge anul acesta pe şosele şi în saloanele auto ale concesionarilor.

Al doilea model Dacia este un nou SUV, de clasă mai mare decât Duster, denumit deocamdată Dacia Bigster. El va avea, ca şi Duster, probabil, şi o versiune cu 7 locuri, posibilă graţie faptului că lungimea noului Bigster va fi de peste 4.5 metri.

Cam 4,6 metri, din câte am auzit noi, dar trebuie spus că oficialii grupului Renault nu au oferit detalii despre dimensiuni, ampatament, ecartament etc.

Designul părţii frontale ne-a plăcut în mod deosebit

Acest lucru marchează, în premieră, un nou pas înainte făcut de Dacia: intrarea în segmentul C, cel imediat superior segmentului în care Dacia a activat până acum.

Mai mult ca sigur, Dacia Bigster va avea, de la bun început, cel puţin o versiune hibridă. Foarte probabil, una plug-in hibrid, adică o maşină ale cărei baterii se pot încărca direct de la priză, dar şi în mers, de la motorul termic.

Denis le Vot, mândru de noua Dacia Bigster

Designul noului SUV Dacia ne-a plăcut în mod deosebit. E un design care iese cu mult din tiparul cuminte al Daciilor de până acum şi inspiră încredere şi robusteţe.

„Dacia, tout simplement”, cum zicea monsieur Denis le Vot, în prezentarea sa.

În imaginea de sus, Dacia Bigster, aşa cum a fost prezentată azi la conferinţa de la Boulogne-Billancourt.

sursa foto: captură conferinţă Renaulution

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Transportul public din Târgu-Mureş, adus în 2022, cu ajutorul banilor europeni (Preluare PressHub)

Târgu-Mureş, ultimul mare oraş din Transilvania în care transportul...

Cartea zilelor noastre: Același Daniel Silva

Plin de notorietate. Grație romanelor sale. Unu` mai palpitant...

Accident mortal la Valea Mare Pravăț

În urmă cu puțin timp, în localitatea Valea Mare...

Cum să decorezi brazi artificiali de lux ca un profesionist?

Cu totii ne dorim sa impodobim bradul perfect cu...

Un proxenet şi un negustor de cannabis, luaţi pe sus de poliţiştii de la Operaţiuni Speciale

Despre fenomenele traficului de droguri şi al traficului de...