Dacia Duster a atins borna de două milioane de maşini ieşite de pe banda de montaj

Date:

Share post:

De la salonul auto de la Geneva, de acum 11 ani, şi până azi, uzina Dacia de la Mioveni şi celelalte ale grupului Renault au produs două milioane de exemplare din cel mai vândut model din istoria industria auto româneşti: Dacia Duster.

Azi, de pe linia de montaj a Uzinei Dacia a ieșit automobilul Duster cu numărul 2.000.000, a anunțat constructorul de la Mioveni.

E vorba despre o maşină de culoare Orange Atacama, cu motor de un litru pe benzină, dotat şi cu instalaţie de GPL, destinată unui client din ţara noastră. În palmaresul modelului Dacia Duster intră două titluri de maşina anului în România, precum şi o participare la finala concursului maşina anului în Europa.

La începutul lunii ianuarie anul trecut, expediţionarii Kinga şi Attila Bertici, din Satu-Mare, au reuşit să ajungă, în premieră pentru o maşină Dacia, la polul planetar al frigului, localitatea siberiană Oimiakon (Oymyakon) din Federaţia Rusă, la volanul unei Dacia Duster.

De menţionat că anul trecut, cu prilejul aniversării a 10 ani de la apariţia pe şosele a primului model Dacia Duster, scriitorul şi ziaristul Nicolae Badiu a realizat o revistă intitulată – inspirat – „Duster, 10 ani de nota 10”. Revistă pe care o puteţi lectura online (o găsiţi şi la unele chioşcuri de difuzare a presei, în format tipărit, pentru colecţie) accesând link-ul de mai jos:

https://www.yumpu.com/ro/document/read/65098123/argesmotors

sursa foto: Dacia groupe Renault

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular