La 14 ani distanţă de la ieşirea de pe banda de montaj a ultimei camionete Dacia (aşa-numitele Dacia 1304/1307 pick-up), constructorul de la Mioveni a prezentat un nou model de camionetă.

Unul îndelung aşteptat de pasionaţii mărcii Dacia: primul Duster pick-up.

Întâmplător sau nu, prima camionetă Duster a fost prezentată chiar în ziua în care prim-ministrul Ludovic Orban a fost oaspete al conducerii Automobile Dacia, pe platforma de la Mioveni.

Suprastructura noii camionete Dacia Duster a fost realizată împreună cu cunoscuta firmă de profil Romturingia SRL din Câmpulung Muscel, un vechi colaborator al Daciei în materie de caroserii şi suprastructuri.

Camioneta Duster poate „căra” maximum o jumătate de tonă şi beneficiază de tracţiunea integrală existentă şi pe modelele Duster SUV.

Dacia oferă un singur tip de motorizare pe acest model, vechiul diesel Blue DCi de 1,5 litri şi 115 CP, un motor care nu mai e de top din punct de vedere al performanţelor, dar care şi-a probat în ani fiabilitatea şi care e un propulsor de încredere.

Consumul indicat de Dacia e undeva la 5 litri la 100 km, însă, cu bena (lungă de 165 cm) încărcată la maximum, vă puteţi aşteptat la un consum cu vreo 50% mai mare. Oricum, rezonabil.

Aproape toate dotările de confort şi siguranţă existente pe Dusterele SUV se regăsesc şi pe camionetă.

De mâine, doritorii pot comanda maşina, inclusiv online, pe site-ul producătorului.

Preţul de vânzare ni se pare niţel cam piperat: 22.546 de euro, cu toate taxele incluse.

sursa foto: Dacia Groupe Renault

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here