Dacia a oprit din nou producţia la uzina de la Mioveni

Date:

Share post:

Aproximativ 90% dintre angajaţii uzinei Dacia de la Mioveni, adică în jur de 11.000 de persoane, nu mai vin azi la muncă, urmare a unei decizii a administraţiei. Această decizie a fost obligatorie pentru patronatul Daciei, din cauza lipsei a tot felul de componente electronice, lipsă pe care o resimt toţi marii producători auto din lume ş pe care inclusiv Dacia a resimit-o de mai multe ori în acest an.

Prin urmare, azi pe platforma de la Mioveni se vor desfășura doar activități de mententanţă, logistică și de recepţie de piese şi subansambluri.

Anul acesta, din cauza crizei globale de semiconductori şi alte componente electronice, Dacia a fost obligată în mai multe rânduri să oprească producţia la Mioveni. A fost cazul şi luna trecută, în zilele de 27 şi 28, dar şi – un alt exemplu – în luna aprilie, când aproape un sfert din lună nu s-a putut lucra.

Adesea, Dacia a fost nevoită să livreze maşini clienţilor care le-au comandat având anumite componente lipsă, cum ar fi sisteme de navigaţie sau audio. În astfel de situaţii, cu acordul clientului, maşina a fost recepţionată fără unele sisteme, care au fost montate ulterior, gratuit, în service-urile autorizate, după ce sistemele respective au devenit disponibile.

Fiecare zi în care Dacia nu produce înseamnă un minus de 1.400-1.500 de maşini mai puţin.

Angajaţii primesc în zilele în care nu se lucrează 85% din salariu, dar şi tichetele de masă aferente, potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular