Azi după-amiază, în Parlament a avut loc votul de învestire al Guvernului Orban 2 (în fapt, identic cu Guvernul Orban 1, cel de după demiterea cabinetului condus de Viorica Dăncilă).

Au absentat masiv de la vot aleşii PNL, aflaţi în autoizolare după ce un senator de-al lor, Vergil Chiţac, a fost depistat infectat cu coronavirus.

Deşi, în comisiile Parlamentului, majoritatea miniştrilor Guvernului Ludovic Orban a primit avize negative, în plen, cabinetul liberal a obţinut 286 de voturi pentru, 26 contra şi o singură abţinere.

S-a votat în mediu aseptic, cu măşti pe figură, pe rând, cu bile dezinfectate…în fine, tot tacâmul antiepidemic.

Practic, pentru înscăunarea acestui nou guvern PNL (identic cu vechiul) au votat majoritar aleşii PSD şi ai UDMR. Adică exact aceiaşi oameni care îl dăduseră jos cu câteva săptămâni în urmă.

De asemenea, pentru au votat şi aleşii USR-Plus şi PMP, ceea ce era de aşteptat.

Micile PSD-uri conduse de Victor Ponta şi Călin Popescu-Tăriceanu (Pro România şi ALDE), ambele, nişte partide-fantomă, aflate în proces de disoluţie, au votat împotrivă.

Nici Caragiale, dacă ar mai fi trăit, n-ar fi putut înţelege nimic din cele petrecute, de câteva săptămâni încoace, în bâlciul pe care noi îl numim elegant scenă politică.

Ridicolul absolut a fost atins şi depăşit de aşa-numita noastră „clasă politică”. Până şi noţiunea de ridicol a devenit…ridicol de inexpresivă.

Fapt e că România are, în sfârşit, un Guvern legitim, numai bun să se lupte cu pandemia de coronavirus.

Acesta va depunde jurământul chiar în cursul acestei seri, la Palatul Controceni.

Prin teleconferinţă sau cu măştile pe figură, pentru că prim-ministrul Orban şi câţiva miniştri sunt în izolare. Asta aşa, întru amuzamentul populaţiei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here