Dacă examenul de treaptă nu ar fi fost desfiinţat după ’89, unii miniştri de azi ar fi fost cel mult frizeri sau ospătari

Date:

Share post:

A stârnit deja valuri noua modificare preconizată de ministrul de resort, dna Ecaterina Andronescu, de reintroducere a examenului de treaptă după clasa a X-a de liceu.

Ecaterina Andronescu mai reformează o dată învăţământul

Ar urma ca, la finalul clasei a X-a, cine promovează examenul de treaptă să continue studiile liceale, iar cine nu, să poată învăţa la o şcoală profesională sau de meserii, aşa cum stăteau lucrurile înainte de 1989.

Dacă această revenire la reglementările anilor ’70-’80 e sau nu o măsură bună, părerile sunt împărţite.

Dat fiind nivelul precar al învăţământului de toate nivelurile de la noi, probabil că la acest examen vor pica mulţi copii, pe care puţinele şcoli profesionale şi de meserii existente nu-i vor putea absorbi.

Unii copii şi/sau părinţi nici nu vor dori să meargă la astfel de şcoli. Departe de a fi o brăţară de aur, la noi meseria e considerată aproape o ruşine.

Opinia noastră este că, dacă acest examen de după clasa a X-a va fi unul serios, cel puţin la fel de serios cum este cel de bacalaureat, introducerea lui va aduce multe lucruri bune.

O să detaliem aceste aspecte în zilele următoare.

Deocamdată zicem doar că, după ce acest examen va fi reinstituit, foarte posibil, nu vom mai avea miniştri agramaţi, incapabili să facă diferenţa dintre pensiune şi propensiune sau dintre tractor şi tractir.

Nici demnitari gata să taie „pamblica” sau să preia nu ştiu ce „ştachetă” nu vom mai avea.

Cine are cap şi va munci, va absolvi liceul, facultatea, studii postuniversitare etc. Cine nu, va avea posibilitatea să înveţe o meserie.

Păcat că acest examen nu a fost menţinut şi după 1989. Dacă ar fi fost menţinut, unii dintre miniştrii sau secretarii de stat de azi ar fi ajuns cel mult frizeri, secretare sau ospătari.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Tablouri din închisori comuniste

Descrise recent, cu amar inevitabil, de două victime ”găzduite”...

Accident pe drumul expres Craiova-Piteşti. Circulaţie închisă de tot

Traficul pe drumul expres Craiova-Piteşti (DEx 12) este blocat...

16 august, zi naţională de comemorare a martirilor Brâncoveni

"Ziua de 16 august este marcată în fiecare an...

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...